Els venedors del Mercat de Tortosa s’aferren al servei a domicili davant la caiguda de vendes

Paradistes de tots els sectors de l’alimentació ofereixen la possibilitat d’enviar els productes a casa per compensar el descens de la facturació durant aquest mes de confinament

03 abril 2020 10:00 | Actualizado a 04 abril 2020 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El fet que molts ciutadans només surtin un o dos cops a la setmana per fer la compra durant aquest mes de confinament per la crisi del Covid-19 ha afectat el Mercat de Tortosa, un espai de referència on sovint es portava a terme unacompra diària dels productes alimentaris de proximitat: carn, peix, fruita i verdura. Els clients han minvat i algunes parades han hagut de tancar. Per supost, les de restauració ho estan des del primer dia laboral d’estat d’alarma.

En canvi, són molts els comerços que ofereixen la possibilitat de fer la compra a través del servei a domicili, i aquesta resulta una bona manera de seguir donant suport als venedors locals que ofereixen els productes del territori i fer la compra habitual, però garantir-ne alhora la seguretat sense haver de sortir de casa.

Un dels sectors sense dubte molt afectats per la crisi i per l’època de l’any és el del bacallà, un producte molt típic i que se n’ofereix de gran qualitat al Mercat de Tortosa. «Just ens ha agafat una època de temporada alta. És època de Quaresma, s’apropa Setmana Santa, i és una època de molt de consum del nostre producte: bacallà salat, desalat, bunyols i croquetes de bacallà... Ens ha afectat força. A més que el nostre client en un 40% és de l’hosteleria, el nostre client és molt de fora de comarca també, que ve expressament a Tortosa al mercat a comprar bacallà. Estàvem preparats amb molt de gènere, i ha sigut un problema per a nosaltres», explica Jordi Sorolla, de Bacallaners Sorolla. De fet, l’empresa ha fet un ERTO de dues terceres parts dels seus treballadors i s’ha mantingut amb un terç per poder continuar donant servei i oferir el producte als clients.

Per seguir donant el seu millor servei als clients, Bacallaners Sorolla ofereix l’opció del servei a domicili, per portar el seu tradicional ‘abadejo’ a casa en aquestes dates que tant se’n consumeix.

Vicent Risa, de Risa Querol Fruits, així mateix explica que el servei a domicili també ha compensat una mica la situació. «Cada cop el servei a domicili és el que ens funciona més», explica Risa. «Hem notat baixada, però el repartiment a domicili ens ajuda una mica. La gent que sí ve al mercat es porta molt bé, respecta la distància de seguretat i va amb cura». Dintre de les fruites i verdues, Risa afirma que els clients estan optant per comprar molta verdura. «Crec que s’intenten cuidar una mica per estar tant a casa». Bajoques, coliflors i cols són les verdures més comprades. La bajoca nacional ha pujat una mica de preu perquè hi ha més demanda.

Un dels productes, en canvi, que sí ha tingut una gran baixada de preu és el corder. «Tenim saturació de corder, està el sector ple de corder i no hi ha sortida. Hi ha molt de corder que s’hagués consumit a Pasqua i durant les calçotades. L’exportació a altres països també ha desaparegut», explica Julián Montero, president de l’Associació de Venedors del Mercat de Tortosa i carnisser de Montero i Grau. «És per tot això que ara està molt més barat».

L’horari del mercat és de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i divendres i dissabtes, de 8 a 14 hores.

Directori de comerços oberts a la ciutat:

La regidoria de Comerç de Tortosa, conjuntament amb la Federació de Comerç i Serveis, van crear fa uns dies un directori perquè la ciutadania conega on pot fer les compres necessàries durant aquests dies de confinament i donar suport al comerç local . El llistat es va actualitzant amb les aportacions que fan les mateixes empreses a través del correu electrònic ceviver@tortosa.cat o del telèfon 658 616 623. La llista d’empreses i comerços que aquests dies poden mantindre l’activitat a Tortosa segueix creixent. A hores d’ara, ja hi ha més d’una setantena de referències, que s’inscriuen en diversos sectors i activitats econòmiques.

La ciutadania pot consultar el directori accedint a la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa (www.tortosa.cat) i cercant l’apartat on es recull tota la informació relacionada amb la pandèmia de coronavirus. El llistat majoritàriament inclou referències a establiments d’alimentació, que en molts de casos també ofereixen el servei de lliurament a domicili. Juntament amb aquests, també s’hi referencien les farmàcies de Tortosa, així com altres activitats comercials, entre les quals, centres veterinaris, botigues d’electrodomèstics o serveis d’electrònica i informàtica.

Comentarios
Multimedia Diari