Els veïns d'Alcanar trien el destí de 40.000 euros del pressupost municipal

Fins al 2 de març poden votar els majors de 15 anys empadronats al municipi

09 febrero 2018 11:14 | Actualizado a 10 febrero 2018 16:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns d’Alcanar ja poden votar a quines iniciatives es destinen 40.000 euros dels pressupostos municipals d’aquest 2018. Es tracta d’una nova convocatòria dels pressupostos participatius, en la que poden votar fins al 2 de març els majors de 15 anys empradonats al municipi, a les urnes instal·lades a la recepció de l’Ajuntament i a l’Oficina Municipal de Turisme de les Cases

Com en les dues edicions anteriors, s’han elaborat dos tipus de butlletes de participació diferents, una amb deu propostes per a Alcanar i l’altra amb onze per a les Cases d’Alcanar. 

Tots els projectes que s’inclouen en les butlletes han sorgit de les inquietuds detectades a través de l’app Línia Verda, el programa d’Alcanar Ràdio ‘Millorem Alcanar’, les instàncies presentades pels veïns i les aportacions de les entitats del municipi.

Els projectes que s’han inclòs a la campanya de pressupostos participatius per al 2018 d’Alcanar i les Cases són la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, un sistema d’identificació d’ejeccions d’animals i sessions de cinema familiar.
A més d’aquestes propostes, els casencs i casenques en poden escollir d’altres, com la creació d’una zona jove, la instal·lació de zones d’higiene canina (pipicans), la posada en funcionament de pistes d’street futbol o de pàdel, la millora de la pista de vòlei platja del Marjal o de l’Oficina Delegada de les Cases, l’arranjament de la planta superior del casal d’avis o la instal·lació d’un parc biosaludable a la zona del passeig.

D’altra banda, els veïns i veïnes d’Alcanar també poden triar si s’estimen més l’ampliació del parc de patinatge (skatepark) del Mirador, la substitució dels policarbonats del pavelló, l’adequació de l’entorn i els vestidors de les pistes poliesportives de la Fanecada, la creació d’una zona d’esgambi per a gossos o d’aparcaments públics, actuacions de millora de la sonoritat al centre cívic o la instal·lació d’una pista d’street workout i cal·listènia.

A més, s’han programat càpsules participatives amb els veïns i veïnes d’Alcanar-Platja, «per tal de copsar les seues necessitats específiques i integrar-les dins de les actuacions que es portaran a terme enguany», detalla el regidor de Participació Ciutadana, Joan Roig. 
Quan acabe la campanya tindrà lloc el recompte de vots, en un acte públic en presència del secretari municipal, i posteriorment es faran oficials els quatre projectes guanyadors. 

Comentarios
Multimedia Diari