Els veïns d’Ulldecona tornen a donar vida a la Passió

El Patronat recupera la temporada de representacions, després de dos anys marcats per la pandèmia, amb un nou actor protagonista de Jesús i música en viu, entre altres novetats

04 abril 2022 10:33 | Actualizado a 04 abril 2022 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un centenar de veïns d’Ulldecona, entre actors, tècnics de so i llum, maquilladores o vestuari, participen en les representacions de la Passió, obra de llarga tradició al municipi del Montsià i que ahir va tornar a aixecar el teló. La nova temporada preveu dues representacions en català (la primera ahir i la segona el pròxim diumenge 10 d’abril) i dues més en castellà, el 24 d’abril i l’1 de maig, a més d’una adaptació especial de l’obra el dia 16 d’abril a l’església de Xert (Baix Maestrat).

Una de les principals novetats d’aquesta temporada, que torna a la normalitat després de la pandèmia, és el seu protagonista. I és que Josep Sabater s’ha estrenat en el paper de Jesús. Aquest jove actor és membre d’una família amb una llarga trajectòria en l’obra, «i es dona la circumstància que la seua mare és l’actriu que dona vida a la mare de Jesús, la Verge Maria, mentre que el seu pare interpreta el paper de Caifàs, que el jutja i condemna a mort», explica el president del Patronat de la Passió, Juanjo Sans.
Membre també d’una altra família de llarga tradició a la Passió, la soprano Consol Vericat hi canta en directe, mentre que l’obra també recupera la composició del Miserere de Miquel Querol, musicòleg local, per al moment del descens de Jesús de la creu.

L’obra, que es representa al municipi des del 1955, es va haver de cancel·lar el 2020 per la Covid-19, mentre que l’any passat es va dur a terme una versió més reduïda.
Des de l’organització confien en la bona acollida d’aquesta nova temporada de retorn a la normalitat, en les seues dues versions, i destaquen l’empenta amb què els veïns han agafat de nou les representacions, amb noves incorporacions especialment de joves. «D’aquesta manera el futur de la Passió d’Ulldecona està més que garantit», remarca el president de l’entitat. 

Turisme

El cartell d’aquesta temporada mostra el petó de Judes a Jesús en un camp d’oliveres mil·lenàries. D’aquesta manera, es fa promoció també dels actius locals, dels que els espectadors de la Passió també poden gaudir. I és que el Patronat i Turisme d’Ulldecona ofereixen uns paquets turístics per poder visitar el municipi el dia de la representació, coneixent al matí el patrimoni local amb visites guiades a les oliveres o el castell medieval, dinant en un dels restaurants locals (dos amb estrella Michelin: les Moles i l’Antic Molí) i assistint a la tarda al Teatre Orfeó Montsià. 

Els actors de la Passió, juntament amb els del Centre Cultural i Recreatiu, participaran també aquest dissabte, 9 d’abril, en una teatralització al castell de l’atorgament de la carta pobla a Ulldecona la Vella, de la que es compleixen tot just ara els 800 anys. 

Comentarios
Multimedia Diari