Els veïns de Deltebre presenten més de 400 al·legacions al Pla Urbanístic

El nou planejament urbà preveu potenciar ‘amb criteris de sostenibilitat’ el nucli de Riumar, el port fluvial o els terrenys sota el pont Lo Passador

25 octubre 2018 08:58 | Actualizado a 25 octubre 2018 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de Deltebre han presentat 410 al·legacions i han fet més de 4.500 consultes durant el període d’exposició pública del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). 

El govern municipal de Deltebre destaca que es tracta d’una xifra molt inferior a les 6.217 al·legacions presentades al fallit POUM de 2007, que no va acabar tirant endavant. 

Els suggeriments ara presentats pels veïns es trametran al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, els encarregats de la redacció del POUM, per tal d’analitzar-los i valorar-los. Segons detalla l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, «una vegada amb aquest procés finalitzat, es donarà resposta a tothom». Soler no ha marcat una data estimada de contestació ni tampoc una data d’aprovació final del POUM una vegada s’hagin valorat totes les al·legacions.

Culminarà d’aquesta manera un procés que ha suposat un important exercici de participació ciutadana. Així, en el moment de la seva redacció, al voltant de 400 persones ja hi van prendre part i aquestes aportacions de la ciutadania es van incloure, en la mesura del possible atenent la legalitat urbanística, al redactat inicial del POUM. 

Entre les accions dutes a terme destaquen les reunions per sectors i nuclis, enquestes, suggeriments web, atenció telefònica i un estand a la DeltaFira. També es va allargar el període d’exposició pública del document. Així, si bé la normativa estableix que hi ha d’haver una exposició de 30 dies, des del govern municipal es va optar des del primer moment per allargar aquesta atenció durant tres mesos.

El nou planejament urbanístic aposta per enfortir, «amb  criteris de sostenibilitat», «totes aquelles zones que permetin l’impuls econòmic del municipi», com és el cas del polígon industrial, el port fluvial, el nucli de Riumar i també els terrenys ubicats sota el pont Lo Passador.

Comentarios
Multimedia Diari