Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els veïns de Móra la Nova ja poden tornar a beure aigua de l'aixeta

El Departament de Salut aixeca la prohibició, després que hagin baixat els nivells del plaguicida agrícola detectats la setmana passada 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Instal·lació dels filtres de carbó actiu. Foto: Joan Revillas

Instal·lació dels filtres de carbó actiu. Foto: Joan Revillas

Els veïns de Móra la Nova ja poden tornar a utilitzar l’aigua de l’aixeta per beure i per cuinar aliments. El Departament de la Salut de la Generalitat ha aixecat la prohibició, després de que les analítiques hagin mostrat que els nivells del plaguicida agrícola que es van detectar la setmana passada, tornen a estar per sota del llindar exigit.  Al dipòsit d’aigua municipal els valors actuals estan en 0,00007 mg/l, sent 0,0001 mg/l el llindar establert. Al pou, les xifres també es situen per sota d’aquest límit, concretament, en 0,00009 mg/l, segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Móra la Nova. 

No obstant, el Departament de Salut requereix que els filtres de carbó continuïn instal·lats. El consistori té llogats aquests filtres durant dos mesos prorrogables. L’alcalde del municipi, Francesc Xavier Moliné, assegura que s’està estudiant la possibilitat de construir una planta de filtratge definitiva. D’aquesta manera, en un futur, el problema ja no es podria tornar a repetir.

L’alerta sanitària ha durat un total de 9 dies, durant els quals l’Ajuntament ha subministrant aigua potable a la població de forma gratuïta, mitjançant uns dipòsits situats en diferents punts del nucli urbà. 

Temas

Comentarios

Lea También