Els veïns de Rasquera exigeixen que el BBVA repari l'únic caixer del poble

Un centenar de persones es mobilitzen per reclamar l'únic servei bancari que queda al poble riberenc

19 mayo 2017 16:22 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Senyors del BBVA, ja ni ha prou d’excuses. Rasquera des de fa molts anys ha tingut un servei bancari, ara vosaltres no podeu retirar-nos aquesta servitud aconseguida amb molts anys i amb els nostres diners, repetim, amb els nostres diners!. Senyors del BBVA, voleu una solució ràpida!».

El tinent d’alcalde de Rasquera, Joan Pellisa, fou l’encarregat de llegir ahir a primera hora de la tarda davant d’un centenar de veïns un contundent manifest contra el greuge que afecta el municipi riberenc, fa tres mesos que l’únic servei bancari del poble, un caixer automàtic de Catalunya Banc no funciona. Obligats, els veïns s’han de desplaçar a Móra d’Ebre o al Perelló, situats a més de 10 quilòmetres si volen fer alguna gestió.«Si en 48 hores, cap responsable del BBVA ha donat una explicació pública real i creïble als seus clients i poble en general, proposem com a mesura de pressió anul·lar els comptes que hi té l’ajuntament i animar a a tot aquell que vulgui a treure els seus fons de l’entitat».

Ras i curt. Els veïns n’estan farts. El març de 2014 Catalunya Banc va decidir tancar vuit oficines en municipis ebrencs menors de 1.000 habitants. Rasquera fou un dels municipis damnificats. Pellisa detallà que el periple de retallades del servei va començar quan van passar de tenir oficina cada dia, a dos cops de setmana, de dos cops per setmana a un matí, i del servei d’oficina d’un matí a la setmana o oferir només el servei de caixer automàtic.

Els problemes amb el caixer van començar fa més de tres mesos quan encara era un caixer de la caixa catalana. L’aparell va estar fora de servei un temps perquè no tenia diners però amb la fusió de l’entitat amb el BBVA, es va fer un canvi de caixer automàtic i ja no ha funcionat més.

Segons han explicat fonts del BBVA a l’ACN, les prestacions del nou aparell requeria una línia de comunicació «més potent». La sol·licitud, segons l’entitat bancària, està feta des de fa setmanes però davant la situació i les queixes dels veïns, s’ha optat per aplicar, aquest mateix dimarts, «una solució provisional» per fer posar en marxa el caixer mentre no s’habilita la línia telefònica adequada que garanteixi el funcionament de l’aparell. Operaris del banc han netejat i activat l’aparell però ahir al migdia continuava sense servei.

Mentre, els veïns de Rasquera -molts d’ells d’edat avançada- no tenen alternativa per solucionar les seves gestions amb l’entitat bancària ni es poden desplaçar a altres poblacions.

En alguns casos, per desplaçar-se a Móra d’Ebre o el Perelló i poder cobrar els diners de la seva pensió han de gastar entre 40 o 50 euros en un taxi, i no tothom s’ho pot permetre, o esperar a trobar alguna combinació de transport d’altres particulars que els puguin portar al banc. A més a més, els veïns també es queixen que en el nou caixer automàtic no poden fer servir les llibretes bancàries i se’ls obliga a adquirir una targeta, augmentant-los els costos en comissions.

Comentarios
Multimedia Diari