Els veïns de l’AP-7 gratuïta diuen que les rotondes «destrossen» l’N-340

El moviment que reclama la gratuïtat de l’autopista considera una «condemna per al territori» la licitació de cinc noves rotondes a l’N-340, i expressa la necessitat d’aclarir el futur de l’AP-7 quan s’acabe la concessió l’any que ve

21 marzo 2018 09:48 | Actualizado a 22 marzo 2018 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El moviment veïnal que reclama l’AP-7 gratuïta porta realitzant en els últims tres anys fins a 185 talls de carretera setmanals per exigir la gratuïtat d’aquesta via davant l’alta sinistralitat de l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre. Malgrat aquesta iniciativa i haver-ho demanat formalment «i per totes les vies possibles», el col·lectiu no ha pogut reunir-se amb el Ministeri de Foment per aclarir el futur de l’AP-7, atès que el 2019 s’acaba la concessió.

«Però nosaltres no ens cansarem i seguirem tallant la carretera, per tal de comunicar a la gent que el que ens estan fent és molt gros», han explicat els portaveus Llorenç Navarro i Àngel Porres. El moviment rebutja de ple la nova licitació de cinc rotondes més al tram ebrenc de l’N-340, una mesura de Foment per reduir la sinistralitat. «La licitació d’aquestes cinc rotondes és la nostra condemna. El que estan fent és destrossar la carretera. Quedarà un territori afectat, menguat d’inversions», afirmen.

Per al moviment s’està deixant la carretera N-340 com una via de tercera, amb onze rotondes previstes i una línia doble contínua de 66 kilòmetres.

«El pas de camions obligats per l’AP-7 serà un augment de les accions d’Abertis. El que volen és beneficiar-se. Aquí tothom fa negoci menys els ‘tontets’ que hem de seguir pagant per anar per l’autopista», expressen.

El moviment vol reunir-se amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè «en cap moment ningú ens contesta què passarà quan acabe la concessió de l’autopista». Els portaveus expressen una vegada i una altra que el nou model de gestió i l’aplicació de la vinyeta és una «privatització de la via pública». Per al moviment, l’autopista «està pagada des de l’any 1998, i a sobre nosaltres la paguem dos cops, amb els peatges, i amb els impostos».

Crítica als alcaldes
Davant l’anunci de la licitació de les cinc noves rotondes el moviment retrau als alcaldes del territori no haver fet cap al·legació.  «Dubtem si aquests alcaldes actuen pel bé dels seus veïns i del territori o van a allò fàcil. ‘Posa-la aquí i que passi el que vulgui i esperem que no es mati ningú.’ Aquesta no és la solució», han remarcat.

El moviment assegura que seguirant denunciant la situació i portant a terme els talls. De cara al tall número 200, es farà una acció especial. 

Volta ciclista reivindicativa

El moviment ha presentat una volta ciclista reivindicativa i simbòlica, per assenyalar totes les agressions que pateix el territori. La primera etapa seria de Vandellòs a Ascó, contra les nuclears; la segona, de Riba-roja a Flix, contra els llots tòxics; tot seguit fins a Tortosa, amb la lluita contra el transvassament; després, Sénia i Ulldecona, amb l’espoli d’oliveres i l’extracció d’argiles; a continuació Alcanar, amb el cas Castor; tot seguit la lluita pels sediments de la desembocadura, i finalment la plataforma Trens Dignes i l’N-340.

Comentarios
Multimedia Diari