Els veïns de la Ràpita escullen reformar l’Avinguda dels Esports

Primera edició dels pressupostos participatius, en els que ha votat 368 ciutadans, un 3 per cent del cens

17 julio 2017 18:27 | Actualizado a 18 julio 2017 18:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de Sant Carles de la Ràpita han decidit que 100.000 euros de la inversió municipal d’aquest 2017 es destinin a l’arranjament i reforma de l’avinguda dels Esports.  Aquesta ha estat l’opció que ha obtingut més suport en el procés de pressupostos participatius obert per primera vegada per l’Ajuntament rapitenc, que s’ha dut a terme al llarg de quatre dies, del 12 al 16 de julil. 

En total han estat 368 els ciutadans que han dipositat la seva preferència a les urnes habilitades en diferents espais de la població, el que suposa només un tres per cent dels veïns empadronats i majors de 16 anys que hi podien participar. 

El regidor d’Hisenda i Participació Ciutadana, Albert Salvadó, ha afirmat, un cop enllestit l’escrutini aquest dilluns al migdia, que «el Govern municipal assumeix immediatament la responsabilitat d’implementar l’opció més votada dins dels pressupostos d’enguany».

La consulta va sotmetre a la consideració ciutadana tres opcions explícites: l’habilitació d’un aparcament d’autocaravanes, que ha aconseguit 61 vots; la peatonalització del carrer del Pou de les Figueretes, amb la recuperació del pou i trasllat a la seva ubicació original (amb 74 vots), i finalment l’arranjament de l’Avinguda dels Esports, que ha aconseguit 123 vots. Actualment aquesta cèntrica avinguda està formada  per una sèrie de rotondes que en dificulten la mobilitat

Els ciutadans que preferien prioritzar altres projectes podien indicar la seva pròpia opció en l’apartat ‘altres inversions’, i així ho han fet 81 persones. Altres 29 vots han estat nuls. «Avaluarem aquests projectes afegits que ens ha suggerit la ciutadania per comprovar si n’hi ha algun que es repeteix especialment, així com la resta de propostes, perquè són una font d’idees que ens ha de servir en el futur per anar dissenyant La Ràpita que entre tots volem», ha assegurat Salvadó.

El regidor de Participació Ciutadana ha destacat que «és més eficient prendre decisions amb la participació de gairebé 400 ciutadans que fer-ho a porta tancada», i ha assegurat que «anirem treballant per fer que cada vegada més la gent participi en aquesta mena de processos i contribuir a facilitar un canvi en el model de governança». 

Comentarios
Multimedia Diari