Els veïns del centre de Tortosa proposen prohibir les bicicletes a les zones de vianants

L’Ajuntament recorda que l’ordenança municipal dictamina que les bicicletes sí que poden circular per les vies compartides amb vianants, però que han de reduir la seua velocitat o podran ser sancionats per la Policia Local

14 febrero 2019 11:13 | Actualizado a 14 febrero 2019 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa proposa prohibir les bicicletes a les zones peatonals del barri o que es puga regular l’ús de bicicletes pels carrers que no disposen de carril bici. 

El president de l’associació, Josep Baubí, considera que alguns usuaris de bicicleta «van a massa velocitat» i que d’aquesta convivència «un dia pot haver un ensurt i ho podem lamentar».  

Segons afirma el president veïnal, fa quatre mesos «ja va haver una dona atropellada que va rebre un fort cop per una bicicleta». 
Algunes de les vies de la ciutat on més bicicletes es detecten és al carrer Sant Blai o a la Rambla Felip Pedrell. 

Davant d’això l’Ajuntament de Tortosa explica que l’ús de bicicletes ja està regulat a la ciutat, sent Tortosa un dels municipis pioners en fer-ho. De fet, l’ordenança municipal dictamina que les bicicletes sí poden circular per les vies compartides amb vianants, però que han de reduir la seua velocitat a la de les persones que hi transiten o podran ser sancionats per la Policia Local. 

Més que l’ús del vehicle pels carrers, la qüestió de la velocitat d’alguns usuaris és el que més preocupació genera entre els veïns. Així, des de l’ajuntament es recorda als usuaris que han de reduir la velocitat a les zones compartides amb vianants, perquè del contrari s’estarà cometent una acció incívica que podrà ser sancionada.

A poc a poc o a peu
En relació a les possibles queixes veïnals que s’han pogut generar per l’ús de bicicletes en voreres de Tortosa, des de l’ajuntament s’afirma que han sigut «molt puntuals» i que per tant en l’actualitat no és una problemàtica massa greu a la ciutat. 

El president veïnal considera que «la bicicleta és un vehicle que invaeix les zones de vianants» i que en carrers com el de Sant Blai, que a més fa costa avall, «s’hauria d’anar molt a poc a poc o amb la bicicleta a la mà, a peu». 

Baubí vol deixar clar que els veïns no estan en contra de l’ús de les bicicletes, «al contrari, però considerem que poden provocar accidents i que només per aquest motiu s’haurien de prohibir en carrers peatonals. No demanem més que a Barcelona, per exemple, on una bicicleta no pot transitar si la vorera no té més de cinc metres d’ample». 

Tot i que en menor nombre que a les ciutats més grans, darrerament també s’ha incrementat l’ús de patinets elèctrics a la ciutat de Tortosa. Aquesta nova moda, per al president, hauria de fer replantejar el consistori a prendre algunes mesures en relació a la circulació dels mateixos.

Tant el consistori com els veïns, en qualsevol cas, fan una crida a la responsabilitat ciutadana, a que els usuaris de bicicleta redueixin la velocitat i que respectin els vianants.

Comentarios
Multimedia Diari