Els veïns del nucli antic de Tortosa es queden sense servei bancari durant un mes

L'oficina de Catalunya Caixa Pont, situada a la plaça del Pont de Pedra, tanca fins al 28 d'agost i ofereix només l'ús del caixer

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’oficina de Catalunya Caixa Pont, situada a la plaça del Pont de Pedra de Tortosa, al costat de l’estanc Viladrich, ha penjat el cartell de tancada «per horari d’estiu» fins al 28 d’agost i només se’n pot usar el caixer automàtic.

Aquest no és el primer cop que es produeix un tancament provisional. L’estiu passat aquesta mateixa oficina va tancar durant tres setmanes, al·legant un descans estiuenc i per gestions d’estalvi de despeses.

L’oficina més propera d’aquesta entitat bancària es troba situada a la plaça d’Alfons XII i la llunyania d’aquesta ubicació ha provocat un evident malestar entre els usuaris veïns del nucli antic.

L’entitat ja va tancar definitivament les oficines del carrer Sant Blai i de Remolins fa uns anys.

«Aquesta oficina és l’única per a tots els veïns del Rastre, de Santa Clara i de Remolins i tancant durant un mes deixa de donar el servei bàsic que demana el barri», explica Josep Baubí, president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Antic.

«Hi ha oficines que donen un servei determinat. Molts veïns d’aquesta zona són gent gran o persones de fora que necessiten l’atenció personalitzada que oferia l’oficina i que no ara no dóna la de la plaça d’Alfons XII», puntualitza.

D’aquesta manera, a la part esquerra de Tortosa durant aquest estiu aquesta entitat només tindrà obertes les oficines ubicades al barri del Temple i a la plaça d’Alfons XII.

«Rescatar l’entitat va costar dotze milions d’euros que hem pagat entre tots i el BBVA l’ha adquirit a preu molt baix. El primer trimestre ha tingut un 70% de benefici», argumenta Baubí. «Sabem que aquesta oficina és rendible i que té molts clients, així que trobem lamentable el que s’està fent».

El mateix president de l’Associació de veïns també ha contactat amb la delegada de l’entitat a la zona i no ha rebut una resposta ferma, només l’argument que l’oficina ha tancat per descans estiuenc.

El president assegura que, amb aquesta situació de manca de servei i poca credibilitat, molts veïns estudiaran l’opció d’haver de canviar d’entitat bancària.

Comentarios
Multimedia Diari