Els veïns escullen entre 51 projectes la futura façana fluvial de Móra d'Ebre

Un conveni ha permès que alumnes de cinquè d'Arquitectura de La Salle-URL redactin el projecte com a treball de final de curs

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha proposat als veïns de la capital de comarca poder escollir entre 51 opcions com ha de ser la futura façana fluvial del municipi, un projecte a llarg termini que s’haurà d’executar en diversos mandats municipals. Els projectes, a exposició durant un mes, els han realitzat els alumnes de cinquè de l’Escola d’Arquitectura La Salle-URL, gràcies a un conveni subscrit pel centre universitari amb el consistori.

Del total, 25 projectes es poden contemplar in situ al vestíbul del teatre La Llanterna de Móra d’Ebre, en forma de maquetes de grans dimensions. La resta és pot consultar mitjançant un vídeo disponible a la mateixa sala o a través d’un link a Internet.

L’alcalde morenc, Joan Piñol, recomana als veïns consultar un, dos o els cops que faci falta els diferents projectes, «per contrastar la moltíssima documentació que s’hi trobarà». Quan ho hagi decidit, podrà votar a la mateixa sala, on un treballador municipal s’encarrega de gestionar aquest procés.

Piñol precisa que l’opció guanyadora no serà l’escollida de manera automàtica sense matisos, sinó que en funció dels desitjos dels veïns es pot optar per escollir solucions de diversos projectes.

A partir d’aquí, la voluntat és consensuar la proposta amb la resta de grups polítics, crear una memòria del projecte i portar-la a votació per tal que quedi aprovada, «i s’apliqui en un futur al marge del color polític del govern municipal», insisteix Piñol.

La façana fluvial de Móra d’Ebre supera els dos quilòmetres de recorregut i ha de ser el principal actiu de la capital comarcal. La majoria de les poblacions de la Ribera d’Ebre a tocar del riu hi han viscut un mica d’esquena i en els últims anys s’han multiplicat els projectes per apropar la ciutadania a l’Ebre, per exemple a Flix i amb projectes sobre la taula a Ascó i Riba-roja d’Ebre.

A Móra d’Ebre s’han iniciat les obres de remodelació del passeig de l’Ebre, que obrirà un gran balcó al riu en un dels trams de la façana però els projectes van molt més enllà. Tots ells han complert un seguit de criteris comuns plantejats pel govern local, per exemple la creació d’un passeig fluvial de punta a punta de la façana, millorar l’accessibilitat al riu o la creació d’un pulmó verd a la finca del Saurí, entre els dos punts.

Grades i escenari flotant

Entre els projectes presentats, destaquen idees tan innovadores com una grades que arriben a l’aigua amb un escenari flotant, una marquesina contemporània per allotjar el mercat setmanal, un passeig per a vianants a diferents nivells al pont d’Arcades, un port fluvial a l’àrea del Club Nàutic, un ascensor per accedir al castell medieval o diverses solucions per al gran parc públic.

L’exposició del projecte es completa amb una maqueta de tres dimensions de la façana fluvial realitzada gràcies a la informació registrada per un dron.

Comentarios
Multimedia Diari