Els veïns reclamen desencallar la reforma de la carretera al Poble Nou del Delta

La Diputació està pendent d’un tràmit de Territori per poder assumir la titularitat de la via i arrencar el projecte de millora

15 octubre 2020 10:00 | Actualizado a 16 octubre 2020 10:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns reclamen celeritat a les administracions per executar d’una vegada per totes la millora de la carretera que uneix Sant Carles de la Ràpita amb Poble Nou del Delta i el Trabucador. Reiteren la perillositat de la via, molt estreta i amb els ponts en mal estat però cada cop més transitada. L’actuació es troba ara pendent que el Departament de Territori de la Generalitat doni llum verda a una memòria mediambiental, tràmit necessari perquè es pugui aprovar de forma definitiva el Pla Zonal de Carreteres pel que la Diputació de Tarragona assumirà la titularitat de la via (ara municipal) i podrà executar el projecte de renovació integral, amb una inversió prevista inicialment en uns 9 milions d’euros.

Membres de la plataforma veïnal ‘La Carretera de la Vergonya’ es van desplaçar ahir a Tortosa per reclamar públicament a la Generalitat, davant la seu de l’administració al territori, que desencalli la tramitació en la part que li pertoca i finalment pugui tirar endavant la millora.

La Diputació preveu treure a licitació la redacció del projecte a finals d’aquest mateix mes, segons confirma al Diari el vicepresident de l’ens provincial i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, però l’obra no pot tirar endavant si no s’aprova definitivament el Pla Zonal de Carreteres, remarca.

En aquest sentit, els alcaldes d’Amposta i la Ràpita (termes pels que discorre la carretera) també preveuen enviar una carta al Departament de Territori per demanar celeritat en el tràmit de la memòria ambiental, explica Tomàs.

En tot cas, des de la plataforma recorden que l’aprovació del Pla Zonal s’allarga ja 11 anys. «S’ha retardat tant que ha donat temps a canviar la normativa dos cops», va criticar Joaquim Reverté, un dels portaveus de l’entitat. «Demanem que a l’hora de donar prioritat a les infraestructures, en lloc de pensar els vots que poden treure amb elles, que pensin en les vides que poden salvar. Perquè en aquesta carretera s’estan jugant la vida cada dia, familiars, veïns i companys nostres. Som poca gent però les nostres vides valen tant com les dels altres», denuncià.

«S’ha de desencallar ja. Hem esperat prou anys i no ens queda massa paciència», va insistir per la seva banda Josep Juan. Des de la plataforma demanen també poder intervenir en la definició de la nova carretera: «ens fa por que vulguin fer una macrocarretera que no lligui amb l’espai natural en què estem», apuntà, per la seua banda, un altre dels membres del moviment, Jordi Quintano.

Comentarios
Multimedia Diari