«Els visitants poden fer senderisme i també la Via Verda en bicicleta»

15 noviembre 2021 08:38 | Actualizado a 15 noviembre 2021 08:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Eren els anys 80 quan naixia com un bar de carretera l’actual Hostal Ca l’Àngels, a Prat de Comte, a la Terra Alta. No obstant això, fa dues dècades aquest negoci familiar es va reconvertir en el que és ara, de la mà de Robert Ramon i Nozal, que actualment el regenta. D’aquesta manera, ha passat a ser un allotjament rural, el qual disposa d’una vintena d’habitacions amb bany i un restaurant on tastar la bona cuina catalana. A més a més, és un local on les mascotes són benvingudes. Tot plegat en un paisatge privilegiat, per als amants de la quietud i la natura, amb l’escenari del Parc Natural dels Ports.

Com ha canviat de fesomia el negoci en aquests trenta-cinc anys?

És un negoci familiar que va obrir la meva mare als anys 80 com un bar de carretera, quan jo tenia uns 14 o 15 anys. Aleshores, fa 22 anys vaig tornar al poble, vam comprar l’edifici i a partir d’allà vaig fer les primeres obres. Va ser llavors quan es va convertir en allotjament rural, amb un restaurant nou. Així mateix, ara fa un parell d’anys vaig pujar un pis més i vaig fer més habitacions. Actualment en disposem de deu, totes amb bany individual, a més a més del restaurant i bar.

Quina cuina ofereixen?

La meva dona és la cuinera i elabora cuina catalana i menjar de la zona. De cara a l’hivern tenim plats calents com ara cigrons, llenties o fesols i l’olla barrejada, que aquí té molt d’èxit. La fa molt bona i la gent que l’ha tastat, vol repetir. Durant tot l’any també oferim amanides variades, de fumats, d’embotits o de tonyina. I a l’estiu, coses fresques com abadejos, esqueixades i torrades amb escalivada. Una mica de tot.

Es permet l’entrada a les mascotes?

És clar, per descomptat.

Els visitants poden gaudir de la natura sense pràcticament sortir de l’habitació amb el Parc Natural dels Ports com a escenari.

Sí. Des de dalt de la terrassa les vistes són espectaculars. De fet, és una zona on estar en contacte amb la natura. Es pot gaudir del senderisme i també de la Via Verda en bicicleta.

Així, quines activitats es poden fer pels voltants de l’hostal?

A l’estiu es poden fer tot d’excursions d’aigua, és el que més ve de gust, les Olles, el Toll de Vidre, la Fontcalda... I de cara a aquest temps, excursions a peu o en bici. Ja hi ha rutes marcades perquè es puguin fer de forma circular i no s’hagi d’anar sempre al mateix lloc. Es pot gaudir, per exemple, de La Mola, de les Roques de Benet o del teix mil·lenari, que està amunt dels Ports, a la punta d’Engrilló, prop de 1.100 metres.

Els visiten famílies o excursionistes?

De tot un poc, persones d’entre 35 i 80 anys. Famílies, però sobretot parelles perquè bàsicament és un hotel. És a dir, la primera planta és com una casa, on tenim el menjador, la cuina i una terrassa molt gran. I a la segona, només habitacions. Aleshores, ens visita especialment gent que va a caminar per la muntanya, que ve expressament als pobles del voltant.

Com l’ha ajudat la seva entitat financera a tirar endavant el projecte?

El BBVA ens ha ajudat bastant en tot el procés. Quant a la hipoteca, aquesta va ser molt ràpida, sense cap impediment per part seva D’igual manera, els nois que hi treballen a l’oficina són molt professionals, molt efectius.

Comentarios
Multimedia Diari