Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els voluntaris de la biblioteca de Tortosa, premi 'Dóna'm la mà'

Ahir es va lliurar el premi de l'Associació Mossèn Ovidi Tobias, que reconeix l'altruisme d´entitats solidàries de la ciutat

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de l´incendi forestal al municipi de l´Ametlla de Mar, el passat 24 d´agost. Foto: DT

Imatge de l´incendi forestal al municipi de l´Ametlla de Mar, el passat 24 d´agost. Foto: DT

El voluntariat de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha resultat guanyador del XVI Premi Ovidi Tobias ‘Dóna’m la mà’, que organitza any rere any a la ciutat l’Associació Mossèn Ovidi Tobias.

El premi es va lliurar en un distingit acte a l’espai Sant Domènec ahir al migdia, com és habitual, i emmarcat en l’últim dia de les Festes de la Cinta.

Davant de l’armari-arxiu de la ciutat (s. XVI), un dels espais històrics més emblemàtics de Tortosa, va celebrar-se el reconeixement als valors humans i als gestos d’humanitat, a aquells col·lectius solidaris que han ajudat el proïsme sense oferir res a canvi.

El president de l’Associació Mossèn Ovidi Tobias, mossèn José Luis Arín, va recordar que «honorant els seus fills també s’honora la Mare de Déu». Arín va apuntar dos referències que han marcat el premi d’enguany, l’anonimat i el testimoniatge. «Fer el bé sense que es vegi, però alhora donant a conèixer els fets extraordinaris. I a la nostra ciutat hi ha molts fets extraordinaris».

Enguany es van presentar fins a 172 propostes, de les quals es van seleccionar 32 finalistes. Després de fer un repàs a les activitats de l’associació dels darrers dotze mesos, es va passar a la lectura de l’acta i una representació dels voluntaris de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa van aixecar-se a recollir el seu merescut premi. La voluntària i dinamitzadora infantil Rosa Tomàs, tot just després d’agrair el premi, va compartir els valors que els aporta el voluntariat «com l’amistat, la tolerància i el respecte» perquè «tant aquí com a altres llocs, el voluntariat ens fa sentir més humans i més persones».

La parròquia Mare de Déu del Roser, que l’any passat va celebrar el seu centenari, també va rebre una menció especial del premi ‘Dóna’m la mà’ i molts aplaudiments dels assistents.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar que la biblioteca «és un actiu cultural de primer ordre no sols a la ciutat sinó al territori» i també va recordar sentidament l’escultor Ángel Acosta, mort fa pocs mesos, que «tenia les mateixes virtuts que Tobias».

L’acte del premi ‘Dóna’m la mà’ va ser amenitzat pels diferents temes que va oferir la Coral Vent de Dalt, que celebra els seus 25 anys de trajectòria, sota la batuta del seu director, Joan Carles Blanch.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También