En Comú Podem demana la derogació del PHE

Els diputats al Congrés, Alonso i Moya, rebutgen un enfrontament entre Lleida i l'Ebre per l'aigua del riu

19 mayo 2017 20:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat al congrés d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha defensat des d'Amposta que es tornarà a guanyar "la batalla contra el Pla Hidrològic" de l'Ebre i ha criticat que el PP, amb "un govern en funcions, aïllat i sense futur" hagi aprovat la seva revisió. "La Unió Europea ja ha dit en la seva directiva marc de l'aigua que no és un pla assumible", ha recordat Domènech. També el diputat per Tarragona de la formació, Fèlix Alonso, ha denunciat "la sequera permanent" a què és vol condemnar les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Per la seva banda, el diputat per Lleida, el Pirineu i Aran, Jaume Moya, ha refusat que l'aigua es converteixi en "una eina llancívola per enfrontar la gent del camp de Lleida i de Tarragona".

El diputat al Congrés d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha destacat que hagin donat suport a la manifestació d'Amposta moltes persones d'altres indrets de l'estat espanyol, sobretot de l'Aragó. "No es pot aprovar un pla que torna a ser el que vam tirar enrere fa uns anys", ha lamentat. Domènech ha assegurat que la seva formació s'ha sentit "enormement feliç veient tanta gent dient que 'Lo riu és vida perquè la vida s'ha de defensar".

Per altra banda, el diputat per Tarragona Fèlix Alonso ha condemnat el càstig permanent del territori. "La gent del sud del sud, la de Tarragona i l'Ebre no estem a viure en una estat de sequera permanent. Anirem a Barcelona i a Madrid i si cal, tornarem a Brussel·les. No callarem perquè això significa la mort del Delta", ha dit. També Jaume Moya, diputat per Lleida d'En Comú Podem, ha assistit a la protesta d'Amposta des d'on ha rebutjar l'enfrontament que ha provocat la planificació de regadius del PHE. "L'aigua és una riquesa de tots, no una simple mercaderia. A través de plans de sostenibilitat i d'una nova cultura de l'aigua, de la racionalització de regadius i d'una bona entesa entre els agricultors de Lleida i de l'Ebre, i de l'esforç per salvar el Delta, passa la solució", ha assegurat.

Comentarios
Multimedia Diari