En marxa a Deltebre les obres del nou Centre Cultural del Barracot

L’adequació de l’edifici del 1962 que va acollir les primeres escoles de Riumar surt d’un procés de participació ciutadana i dotarà el municipi d’un nou espai polivalent

16 octubre 2021 11:50 | Actualizado a 16 octubre 2021 16:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat les obres per a l’adequació i posada en marxa del nou Centre Cultural del Barracot. L’actuació s’està duent a terme a l’edifici construït l’any 1962 i seu de les primeres escoles de Riumar i, posteriorment, del Centre Obert DeltaXic. Segons remarquen des de l’equip de govern, el projecte disposar d’un espai de caire cultural per facilitar la projecció de les activitats del teixit associatiu del municipi, i també «crear nous indrets de cohesió i de convivència».

Les obres de rehabilitació consisteixen en l’adequació interior i exterior de l’equipament. D’aquesta manera, s’habilitaran nous espais: una sala polivalent, una sala diàfana, un magatzem i també una aula específica per a la companyia Delta Teatre, en el cas de l’espai interior.

Pel que fa a l’exterior, es preveu la millora de la zona de jocs infantils i del campet de futbol, també la incorporació d’una pista de bàsquet i de vestidors.

Segons ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Centre Cultural del Barracot «s’emmarca en la línia engegada per part del govern municipal de seguir creant punts de trobada per a la ciutadania i espais que facilitin la convivència i facin de Deltebre un municipi més amable».

Lluís Soler ha recordat també que durant tots últims anys s’ha realitzat una inversió de més de 3.500.000 euros per dotar el municipi de «nous equipaments al servei de la ciutadania i de les entitats». Exemples d’aquests equipaments són el Centre Esportiu del Delta, el Centre Cultural del Delta o bé el Centre Fluvial del Delta.

El projecte del Centre Cultural del Barracot va sorgir d’un procés de participació ciutadana realitzat en el passat mandat. Les obres es preveu que finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2022 i tenen un cost econòmic del voltant dels 260.000 euros, segons s’ha detallat des del consistori del Delta.

Comentarios
Multimedia Diari