En marxa els nous mòduls per atendre pacients Covid als CAP d’Alcanar i l’Aldea

Salut també en construirà als centres de l’Ametlla, Gandesa, Deltebre, Flix, Móra la Nova, Roquetes, Temple (Tortosa), Ulldecona i la Sénia

06 abril 2021 15:20 | Actualizado a 06 abril 2021 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els centres d’atenció primària (CAP) d’Alcanar i l’Aldea són els primers de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre on s’han instal·lat mòduls de suport a l’activitat Covid. Es van instal·lar la setmana passada i estan operatius des d’aquest dimarts. La voluntat del Departament de Salut és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus, com són les proves PCR, els tests ràpids, la identificació de contactes o les exploracions, per garantir els dobles circuits i deixar les instal·lacions del CAP per a l’activitat sanitària habitual.

Així, als mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de Covid-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.

A la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre hi ha prevista la instal·lació d’un total d’11 mòduls. A més d’Alcanar i l’Aldea, s’ubicaran a l’Ametlla de Mar, Gandesa, Deltebre, Flix, Móra la Nova, Roquetes, El CAP del Temple a Tortosa, Ulldecona i a la Sénia. En una segona fase es preveu un mòdul més gran per al CAP Sant Carles de la Ràpita, que suposarà una ampliació del centre amb 6 noves consultes. El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre Covid i no Covid, així com augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, va destacar ahir des d’Alcanar la importància de «mantenir un doble circuit per tal de no comprometre l’activitat normal del centre». També va destacar les inversions importants que s’estan fent a primària i que «romandran al territori més enllà de la pandèmia».

Per la seva banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, es va felicitar per « l’ampliació del CAP, ja que donarà més seguretat a treballadors i pacients, que podran estar en espais més confortables».

Els efectes de la Setmana Santa

Tot plegat, quan continua la incidència de la Covid-19 al territori, amb la Terra Alta i la Ribera d’Ebre ja en risc alt. Segons dades de Salut, dilluns hi havia 5 persones ingressades a planta i 4 a la UCI de l’Hospital Verge de la Cinta, mentre que dos persones més es troben ingressades per Covid-19 a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

Comentarios
Multimedia Diari