Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

En marxa els treballs previs a l'enderroc de les cases de la catedral de Tortosa

Les obres tenen un termini d'execució de quatre mesos, tot i que el gruix de l'enderroc s'executarà durant el mes d'agost

Redacció

Whatsapp
Els operaris van iniciar ahir els treballs previs a l´enderroc de les cases de la Catedral. Foto: JOAN REVILLAS

Els operaris van iniciar ahir els treballs previs a l´enderroc de les cases de la Catedral. Foto: JOAN REVILLAS

Operaris de l’empresa SEMAC (Servicios Marítimos y Costeros SL) van iniciar ahir els treballs previs a l’enderroc de les cases del carrer Croera, situades davant de la façana barroca de la catedral de Tortosa.

Muntats en una grua, els operaris van retirar elements de les façanes afectades del carrer, per exemple, els balcons. Demà, divendres, l’equip de govern donarà més detalls sobre el procés d’enderroc.

El gruix de l’enderroc es durà a terme durant el mes d’agost, tot aprofitant la menor mobilitat per generar menys afectació si s’han de fer talls de trànsit a l’avinguda Felip Pedrell, assegura el consistori.

Els treballs d’enderroc tenen un pressupost de 209.730 euros i un termini d’execució de 4 mesos. S’hi van presentar un total de 14 empreses. L’import d’adjudicació inclou una partida per al seguiment arqueològic de l’obra. Una vegada finalitzades les obres d’enderroc, es procedirà a l’adjudicació de les excavacions arqueològiques del sòl i del subsòl, que actualment ocupen l’illa de cases.

Dictamen

A principis de mes, la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre va emetre un dictamen de recomanacions sobre el procés d’enderroc. S’assenyalava «el valor intrínsec de les mateixes cases amb una fesomia inconfusible i de valor identitari de què és avui l’últim vestigi d’un model comú i característic de la ciutat com és el fet de les façanes sobre voladís».

Amb tot, sent conscients que el projecte no té marxa enrere i compta amb el consens dels sectors polític, va emetre un seguit de recomanacions. Així, demanaven una especial cura en el projecte d’enderroc, de dalt a baix, per tal de poder conservar tots aquells elements (visibles o no tan visibles) que siguin d’interès històric o arqueològic, com ara arcs, carreus, dentells, mènsules o arcs, entre altres.

Demana també que la urbanització posterior pugui conservar d’alguna manera el traçat del carrer Croera, ja que es tracta d’un dels vials més antics de la ciutat i per on, possiblement, transcorria una via romana.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa també va iniciar ahir les obres per urbanitzar el tram que uneix els carrers Providència i del Vall, al barri del Rastre, a fi i efecte de completar la urbanització integral de la plaça Mossèn Sol. La renovada plaça va quedar oberta coincidint amb la Festa del Renaixement, pendent només d’acabar aquest tram de carrer.

L’actuació, que inclou el soterrament de serveis i pavimentació de tot l’àmbit, afectarà la mobilitat en aquest sector del centre històric, ja que requerirà tallar el trànsit.

El Govern local apunta que les obres s’executen precisament en aquestes dates aprofitant la disminució de la circulació de vehicles. Així, la Policia Local senyalitzarà degudament tota la zona per minimitzar els efectes sobre la mobilitat, s’assegura.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También