En marxa la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a Amposta

S'han preparat diferents activitats per reivindicar un transport més saludable i respectuós amb el medi ambient i fomentar l'ús d'alternatives al vehicle privat com la bicicleta

17 septiembre 2021 09:18 | Actualizado a 17 septiembre 2021 09:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb l’objectiu de fomentar l’ús de vehicles com la bicicleta o el transport públic per millorar la qualitat de vida i reduir la contaminació. Per això, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta, preparen la Fira d’Associacions a la Fresca amb l’objectiu de fer reflexionar sobre l’ús de l’espai públic i el model de mobilitat del municipi. Una vintena d’entitats participaran en aquest esdeveniment que se celebrarà de les 10 del matí fins a les 23 h a l’avinguda de la Ràpita oferint tallers, concerts i demostracions.
La iniciativa s’inspira en els ‘Parking days’, una acció reivindicativa que mostra l’espai ocupat pel transport privat motoritzat a les ciutats i els usos alternatius que poden tenir. «Participaran associacions del poble que ocuparan, no només els aparcaments, sinó també el lloc on se circula. Reivindiquem que la ciutadania ocupi cada vegada més espais dins del municipi», explica Pep Simó, regidor de desenvolupament social i econòmic de l’Ajuntament, i afegeix que: «és la primera vegada que ho fem. Sabem que és una cosa especial i que amb la Covid té una dificultat afegida d’organització, però pensem que és una acció que té vocació de permanència».
Una de les associacions participants és Viure en Bici, que també ha preparat actes durant la setmana a més d’una campanya per xarxes socials. Avui a les 19:30 tindrà lloc una manifestació per reivindicar l’ús de la bicicleta i a les 20:30 al pub El Llar hi haurà una xarrada sobre els seus beneficis a càrrec de la psicòloga Eva Forcadell. Per la seva banda, Martí Soriano, president d’aquesta associació, denuncia que les ciutats estan pensades per al cotxe i que «s’ha de treure tota la contaminació que genera per guanyar en salut. A més, la bicicleta és també un transport més ràpid per desplaçar-se per la ciutat».

Comentarios
Multimedia Diari