En marxa la construcció del nou palau de justícia de Tortosa

Les obres s’allargaran durant 20 mesos per aixecar un nou edifici de planta baixa i tres pisos, al nucli antic de la ciutat 

19 junio 2017 18:44 | Actualizado a 17 noviembre 2017 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els primers operaris i màquines ja treballen al solar del carrer la Mercè del nucli antic de Tortosa, en la construcció del nou palau de justícia de la ciutat. L’empresa adjudicatària Copisa ha iniciat aquest mes de juny una obra que s’allargarà durant 20 mesos i en la que el Departament de Justícia de la Generalitat invertirà més de 6 milions d’euros. 

L’actuació és molt esperada, per posar solució als problemes d’espai i dispersió dels jutjats a la ciutat i per ocupar finalment el gran solar buit propietat de la Generalitat que des de fa anys hi ha davant la biblioteca Marcel·lí Domingo. 

El nou equipament tindrà una superfície útil de 3.300 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçada. 
Un cop construït al 2019 s’afegirà a l’actual edifici de la plaça dels estudis i entre les dues seus judicials  sumaran més de 7.500 metres quadrats. És a dir, que el conjunt dels jutjats disposarà de pràcticament el doble d’espai que fins ara.

Les obres també inclouen la reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests espais públics faran de nexe entre els dos edificis i formaran part del nou pol judicial de Tortosa, al nucli antic de la ciutat. 

Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.El futur espai també està pensat per al desenvolupament de la nova oficina judicial, «que suposa una revolució en la manera de treballar per part de  l’Administració de justícia», segons destaquen des de la Generalitat. 

La distribució dels dos edificis

Quan estigui  construït a l’any  2019, el nou edifici acollirà els cinc jutjats de primera instància i d’instrucció, juntament amb el jutjat de guàrdia, el registre civil, els serveis forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i una zona de detinguts.

El Departament de Justícia tancarà els dos jutjats penals que hi ha actualment al carrer Comerç, al barri de Ferreries en el local de l’antiga seu dels Mossos,  i els traslladarà cap a l’edifici antic, on compartiran espai amb la Fiscalia i el Jutjat Social. 

Comentarios
Multimedia Diari