En marxa la consulta dels pressupostos participatius de la Ràpita

Els veïns poden proposar i decidir a quin projecte es destinen 100.000 euros del pressupost municipal vigent, entre el 12 i el 16 de juliol

12 julio 2017 14:45 | Actualizado a 13 julio 2017 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 Des d’aquest dimecres i fins diumenge 16 de juliol, els veïns de Sant Carles de la Ràpita seran consultats sobre el destí d’una partida de 100.000 euros per a inversió, en el marc dels primers pressupostos participatius de l’Ajuntament.

La ciutadania podrà escollir entre tres opcions explícites, proposades pels grups municipals. Una és la creació d’un aparcament d’autocaravanes, un espai habilitat per tal que puguin estacionar de forma regulada els usuaris d’autocaravanes que arriben al municipi, un segment turístic en alça.

Una segona opció és la peatonalització del carrer Pou de les Figueretes, per tal d’adequar aquest lloc històric de la població com a espai de trobada, tot traslladant-hi, rehabilitat, el pou ubicat al darrera del mercat municipal. La tercera és la remodelació de l’avinguda dels Esports, amb l’arranjament de les rotondes existents en aquest eix viari cèntric de la ciutat. Finalment, els ciutadans que vegin prioritaris altres projectes, també poden indicar la seva pròpia opció al quart apartat: altres inversions.

Les persones que vulguin participar poden acudir amb les paperetes i dipositar-les als llocs habilitats, que són l’Ajuntament (en l’horari de 8 a 15 hores), la biblioteca municipal (dimecres i divendres de 8 a 15 hores i dijous de 10 a 13.30 i de 14 a 20) i l’Oficina municipal de Turisme (de dimecres a diumenge de 9.30 a 14 i de 17 a 20). Poden prendre part en la consulta les persones que hagin complit setze anys a data 12 de juliol i que estiguin empadronades al municipi de manera continuada com a mínim des de fa un any.

"Som conscients que aprofundir en els mecanismes de democràcia participativa és una petició ciutadana insistent i a més del tot legítima perquè ha de millorar la connexió entre la gestió pública i el sentir de la gent", ha assegurat l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en el moment en què ha votat aquest dimecres. 

Comentarios
Multimedia Diari