Más de Ebre

En marxa la recuperació de la zona de la Val de Zafán a Amposta

Han començat els treballs de neteja de vegetació i brossa. La proposta d’habilitar l’espai  com a via verda havia sortit escollida en els pressupostos participatius de l’any 2020

N. Serra

Whatsapp
Vista de la zona de l’antiga via de la Val de Zafán. FOTO: Viure en bici

Vista de la zona de l’antiga via de la Val de Zafán. FOTO: Viure en bici

La iniciativa de convertir l’antiga via de la Val de Zafán en via verda tira endavant. La idea, promoguda per l’entitat Viure en Bici, va resultar la guanyadora dels pressupostos participatius d’Amposta l’any passat i enguany ja s’hi ha començat a treballar.

A principis d’any es va constituir la comissió de seguiment del projecte i actualment s’estan duent a terme tasques i tràmits necessaris. D’una banda, s’està negociant amb les persones propietàries de l’espai, que pertany a ADIF i a propietaris privats, per adquirir el terreny. D’altra banda, s’ha començat amb les tasques de neteja de la zona, tant de la vegetació que envaeix la via com de la brossa que s’ha anat tirant al llarg de trenta anys. «La primera actuació que s’ha fet ha estat entrar i retirar tota aquella vegetació que estava pel mig envaint la via i tota la brossa que hi havia a la zona. Durant molts anys, la via ha estat un abocador incontrolat de brossa. Hi ha hagut moltes tones de material que s’ha de gestionar i per tant, hi haurà una gestió econòmica important de tota la part dels residus», Explica Carla Bonfill, regidora de Joventut i Participació Ciutadana.

La finalitat del projecte és crear una Via Verda, un espai públic on poder passejar a peu o amb bicicleta i poder gaudir d’un entorn natural. Per tal d’assolir l’objectiu, també hi ha un camp de voluntariat previst per al pròxim mes i on participaran joves d’arreu de l’Estat. «Aquest estiu tenim el camp de treball, una activitat complementària que aportarà valor al projecte perquè durà tota aquella part més mediambiental, de biodiversitat, de veure com podem potenciar els valors més naturals d’aquest espai incloent-hi algunes activitats que faran els voluntaris», afegeix Bonfill.
De moment, tot i que la iniciativa ja està tirant endavant i es preveu continuïtat en les tasques de recuperació de la zona gràcies al camp de treball voluntari a finals de juliol, el consistori no vol posar una data a la finalització del projecte. «No hi ha previsió de terminis. La veritat és que es tracta d’un projecte que fins que no l’hem començat i hi hem entrat no hem vist la gestió important de residus que s’havia de fer. No volem dir una data, però esperem que sigui com més aviat millor perquè no pararem de treballar. El segur és que d’aquí a finals d’any farem bona feina, però no ens podem comprometre a posar una data», comenta la regidora.

Des de Viure en Bici, valoren molt positivament aquesta implicació i les tasques realitzades fins al moment: «s’han fet uns treballs que es poden visitar tot i estar en fase d’obres. Seria una forma que la gent ho conegui. Actualment, la zona s’estava fent servir com un abocador, estava tot ple de runa, però la veritat és que és una zona molt bonica, molt obaga, on hi ha molta ombra i que convida al passeig. Són només uns 800 metres, però el cert és que és un lloc preciós» explica Martí Soriano, president de Viure en Bici.

Continuïtat de la Via Verda
Des de Viure en Bici, una associació que defensa els interessos dels ciclistes davant les administracions i busca promoure l’ús de la bicicleta, animen a la continuïtat del projecte i a la unió del tram d’on acaba la via de baix Ebre-Terra Alta amb Sant Carles de la Ràpita. El president de l’entitat, apunta la necessitat de la via per a la circulació en aquest transport: «Volem que sigui una zona de turisme, però que sigui sobretot una zona per a la mobilitat urbana entre poblacions properes i la via de la Val de Zafán entre Amposta i la Ràpita. L’antiga via és més curta i fins i tot més distreta. Lluitem per implicar a les administracions perquè tiren endavant això».
 

Comentarios

Lea También