En marxa les obres de millora a la protectora de gossos d’Amposta

L’Ajuntament està instal·lant canonades d’aigua residual i un sistema de depuració

19 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 19 febrero 2020 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La protectora de gossos d’Amposta està cap per avall des de fa unes setmanes. I és que l’Ajuntament de la ciutat està fent diverses obres de millora perquè els animals que passen per allí estiguin en les millors condicions possibles. D’aquesta manera, en una primera actuació s’estan instal·lant les canonades d’aigües residuals de la gossera municipal i, més endavant, es procedirà a instal·lar també un nou sistema de depuració d’aigua.

«Aquestes actuacions permetran que tinguem la protectora molt més neta, sense les basses residuals que teníem habitualment, sobretot cada cop que netejàvem els tancats. A més, les aigües residuals provinents la majoria de la neteja dels espais on estan els gossets, no contaminaran el terra ni les aigües subterrànies», deia Núria España, la presidenta de l’Associació Engrescats Terres de l’Ebre, qui ara s’encarreguen de gestionar l’espai i cuidar dels animals abandonats.

Des d’Engrescats es mostraven molt contentes per la voluntat del consistori en millorar l’espai on treballen: «Nosaltres ens passem gran part del nostre temps aquí, perquè els gossets necessiten sempre ajuda, i que estigui en les millors condicions possibles és d’agrair. A més, les persones que s’encarreguen de les obres estan treballant molt bé i els agraden molt els animals», seguia la presidenta de l’associació.

La fugida d’una gossa

Mentre es realitzen les obres, tres gàbies de la protectora no poden utilitzar-se pel lloc on es troben, una situació provisional que afecta una quinzena de gossos. I és que just la setmana passada, una de les gosses que tenen a la protectora, la Noa, va trobar un forat a la tanca i es va escapar. Un episodi que, per sort, va acabar en anècdota després que tornés sola al cap d’unes hores.

Aquestes obres, que s’allargaran fins a principis de març, aniran molt bé per millorar les condicions de la protectora i dels animals que hi viuen, això com per facilitar la feina a les voluntàries.

Comentarios
Multimedia Diari