En marxa les obres de millora de l’N-238, que uneix Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona

La via estava en molt mal estat i la reforma era una llarga reivindicació de les tres poblacions, una valenciana i dos catalanes, però amb uns forts lligams econòmics, socials i familiars

17 abril 2021 18:30 | Actualizado a 18 abril 2021 05:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja estan en marxa al terme de Vinaròs les reivindicades obres de millora de la carretera N-238, que connecta la capital del Baix Maestrat amb Alcanar i Ulldecona. Segons dades del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (anteriorment Foment) la via suporta el pas diari de 8.900 vehicles, dels quals 1.400 són pesants. Unes xifres que s’han vist temporalment reduïdes arran de la pandèmia, ja que des de fa mesos no es permet la mobilitat entre Catalunya i el País Valencià si no és per causes laborals, sanitàries o justificades.

El projecte de millora de la carretera compta amb un pressupost de 12,8 milions d’euros per part del Ministeri i abasta el tram que va de l’accés a l’autopista AP-7 a la rotonda de l’N-340. D’aquesta manera es millorarà el que fins ara era una via estreta, sense vorals i amb el ferm en mal estat, amb punts perillosos com l’accés cap a Alcanar. La reforma integral de la via és reivindicada des de fa anys per les poblacions que en són usuàries, tant del Baix Maestrat com del sud del Montsià.

L’actuació que ja s’ha començat a executar contempla l’ampliació de la plataforma de la carretera i la creació de vorals amb una amplada d’1,5 metres, la millora de la seguretat viària, la reordenació de tots als accessos a la via i l’adequació de les connexions amb l’AP-7. Així mateix, també s’hi inclou la millora de l’accés fins al municipi d’Alcanar. Les previsions són que els treballs, adjudicats a l’empresa Pavasal, s’allarguen durant uns 30 mesos.

Segons ha informat l’Ajuntament de Vinaròs, la maquinària ha iniciat les feines de retirada de les oliveres més grans vora la carretera, que es trasplantaran en altres espais municipals per tal de conservar-les, a més de començar a arranjar el primer dels dos vials de servei que es crearan. «Amb les obres que executarà Foment per fi podrem disposar d’una carretera molt més segura, després d’anys de reivindicacions», afirma l’alcalde de la capital del Baix Maestrat, Guillem Alsina.

Per la seva banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, remarca l’impuls definitiu a les obres que va suposar la reivindicació conjunta dels tres ajuntaments. Roig ressalta que es construirà una via de servei a les dues bandes de la carretera, per a facilitar l’accés a les finques. «I el més important, el nou enllaç amb Alcanar i l’antiga estació de tren». I és que, amb aquesta obra, Alcanar «tanca el cercle de millora» dels accessos al municipi, juntament amb l’Àngol i la rotonda d’accés a les Cases. «Ja tindrem uns accessos dignes per a un municipi de 10.000 habitants», comenta l’alcalde.

L’Ajuntament d’Ulldecona també destaca la millora de la seguretat que comportarà l’obra. Segons l’alcaldessa Núria Ventura, «es tracta d’una carretera en molt mal estat i amb moltes deficiències, on es produeixen nombrosos accidents que posen en perill les persones que hi circulen, majoritàriament veïns i veïnes dels nostres pobles». Ventura ha volgut recordar, a més, les persones que lamentablement han perdut la vida en accidents viscuts els darrers anys, apuntant que «és una obra necessària i llargament reivindicada pel territori».

Rotonda al polígon Planes Altes

La connexió de Vinaròs fins a Ulldecona passa també per la carretera CV-102, de titularitat de la Generalitat valenciana entre l’accés a l’AP-7 i el riu Sénia, i de la catalana ja passat el pont (T-332). Aquí, l’administració valenciana ha iniciat, per la seva banda, la construcció d’una rotonda d’accés al polígon Planes Altes, situat al terme de Vinaròs però més proper a la població d’Ulldecona. El pressupost d’aquesta obra és de 100.000 euros i el termini d’execució, de vuit mesos.

Comentarios
Multimedia Diari