En marxa un club social a Amposta de suport a les persones amb malalties mentals

Gestionat per l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre, dona resposta a una reivindicació històrica del territori

07 julio 2018 14:14 | Actualizado a 07 julio 2018 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més d’una cinquantena de persones van assistir a la inauguració del Club Social Terres de l’Ebre, ahir a Amposta. El local està ubicat al carrer Amèrica 44 del municipi i és primer que oferirà el servei al territori. 

El servei de club social és un espai adreçat a persones amb malalties mentals que té com a finalitat millorar la seva inclusió social i comunitària, i on es fomenta el sentiment de pertinença de la col·lectivitat. 

«Els Clubs Socials serveixen per establir vincles entre les persones, i és gràcies a aquesta vida comunitària que no tenen recaigudes» va apuntar Eva Barta, presidenta de l’Associació de Famílies de Malalts Mentals de Ponent.  

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomás, va declarar que la creació d’aquest servei «era una pota que ens feia falta a la ciutat, amb la seva inauguració s’ha complert un deute històric amb el territori». 

Per altra banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va apuntar que és molt important tractar a les persones com al que són i no com a usuaris.  A més, també va voler recordar que són també les persones les que han de ser el centre d’interès del triangle format l’administració local, la Generalitat i les entitats del tercer sector.  

Tortosa i Roquetes
Tant Tomàs com el conseller van citar a la política Dolors Bassa, ja que va ser ella qui va apostar perquè les Terres de l’Ebre poguessin tenir un servei com el del club social. 

El conseller El Homrani també va ser ahir a Tortosa, on va visitar el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) de Tortosa. Actualment s’està desplegant aquest projecte, que atendrà nens i nenes de 0 a 18 anys de famílies en situació de vulnerabilitat. « El desplegament dels SIS adreçats a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies suposa millores substancials com l’ampliació en la franja 0-3 anys, l’atenció a les famílies i la diferenciació de serveis per adolescents el que fins ara es feia fonamentalment a partir dels Centres Oberts. Es tracta d’un canvi de model que fem colze a colze amb els ens locals», va afirmar. 

Per últim, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies va assistir a Roquetes a la presentació de la  segona edició del Programa Noves Oportunitats 2018-2020 del Centre Noves Oportunitats de Terres de l’Ebre.

La contractació d’aquest programa s’emmarca dins la Cartera de serveis de Garantia Juvenil. S’adreça a joves entre 16 i 24 anys amb més dificultats que necessiten un enfocament més integral. Se n’encarregarà la Fundació Gentis fins al 2020, amb un contracte que puna als 1,4 milions d’euros. 

Comentarios
Multimedia Diari