En marxa un programa europeu per millorar la convivència a Tortosa

El programa ‘Bridges’, que promou la creació de comunitats més inclusives i multiculturals, s’implantarà a Tortosa durant 9 mesos a través de 12 activitats de voluntariat, esport i cultura

20 enero 2020 10:20 | Actualizado a 20 enero 2020 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa prendrà part en el programa europeu ‘Bridges’ per promoure la cohesió social i crear relacions entre diferents comunitats culturals. D’aquesta manera, des del gener fins al setembre del 2020, s’organitzaran un total de 12 activitats al voltant del voluntariat, l’esport, i la cultura. Serà en el marc d’aquestes accions on es treballaran una sèrie valors per consolidar vincles entre els ciutadans independentment de la seva edat, cultura o lloc de procedència. Durant el programa, la ciutat de Tortosa, que compta amb un 17% de població immigrada, treballarà conjuntament amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) per ser la representant catalana davant d’altres països com Àustria, Croàcia, Grècia o Itàlia, que també formaran part del projecte europeu.

Durant la presentació del programa ‘Bridges’, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que «la seva implantació a la ciutat s’adiu amb les accions que des del municipi es van duent a terme amb relació a la interculturalitat i suposa continuar el llegat que va deixar l’estiu passat els World Sports Games, per un treball per la inclusió». Per la seva part, el president de la UCEC, Jaume Domingo, va incidir en què «el treball previ que Tortosa fa en aquest àmbit afavoreix la implantació del programa i que garanteix que els resultats tindran continuïtat, un cop finalitzi».

Un ampli ventall d’activitats

Les accions de voluntariat, que en seran 4, es treballaran a través d’un taller mediambiental de plantes autòctones adreçat a centres educatius; així com un taller d’estudi d’invertebrats fluvials i accions de protecció mediambiental, dirigit a joves; a més d’activitats per fomentar el voluntariat juvenil a la Festa del Renaixement i durant la recollida solidària de material escolar.

En l’àmbit de l’esport, el programa impulsarà una activitat extraescolar de futbol sala a les escoles de Remolins i la Mercè. Per a l’estiu, en canvi, s’ha pensat un curs d’iniciació a Tècnic Esportiu per a majors de 16 anys, un taller d’escalada i una activitat sobre jocs del món.

Finalment, en quant a les activitats culturals, el projecte ‘Bridges’ també impulsarà un taller setmanal d’aprenentatge de percussió, un tastet del món casteller i la pintada d’un mural aprofitant la celebració de l’ArtXiBarri.

Comentarios
Multimedia Diari