En servei sis nous mòduls de suport als centres d’atenció primària

S’ubiquen a  l’Ametlla de Mar, Flix, Gandesa, Móra la Nova, Roquetes i vora el CAP del Temple de Tortosa

12 junio 2021 16:43 | Actualizado a 12 junio 2021 19:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha posat en funcionament aquesta setmana sis nous mòduls de suport als centres d’atenció primària. Es tracta d’estructures a tocar dels equipaments assistencials, a l’Ametlla de Mar, Flix, Gandesa, Móra la Nova, Roquetes i el Cap del Temple a Tortosa. A Deltebre, Ulldecona i la Sénia s’ultimen els detalls per obrir els mòduls «en els propers dies.» D’aquesta manera, se sumaran als de l’Aldea i Alcanar, que estan operatius des del passat mes d’abril. 
En una segona fase hi ha prevista la instal·lació d’un mòdul d’ampliació al CAP de Sant Carles de la Ràpita, un altre mòdul annex al CAP Roquetes per ubicar el servei de rehabilitació i un altre mòdul d’ampliació al centre de l’Ametlla de Mar. 
El Departament de Salut ha invertit en aquestes construccions annexes als CAP, per traslladar-hi l’activitat relacionada amb el Covid-19, com és el cas de proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions o vacunació, per garantir els dobles circuits en els centres.
El desplegament d’aquests mòduls annexos s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, previst pel Departament de Salut per «millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat». 
A més, el pla preveu la contractació de nous perfils als equips de professionals sanitaris, «per la qual cosa farà necessari disposar de més espais». Catalunya compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros per aquests objectius fins al 2022, detallen des de Salut.
Més enllà de la pandèmia
Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, remarca la necessitat i importància d’aquesta «estratègia de reforç que des de Salut s’està implementant sobre l’Atenció Primària, amb inversions importants que ara ens permeten establir un doble circuit per tal que la Covid-19 afecti el mínim possible l’activitat normal dels centres, i que romandran al territori més enllà de la pandèmia». 

Reobre el consultori de la Raval de Cristo després de les obres de millora de les instal·lacions

A partir d’aquest dilluns 14 de juny es reprendrà l’activitat al consultori local de Raval de Cristo, a Roquetes, segons ha informat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, un cop finalitzades les obres de reforma i millora de les instal·lacions per part de l’Ajuntament de Roquetes. Mentre han durat les obres, que es van iniciar a principis d’aquest mes de maig, els pacients del consultori s’han derivat al CAP de Roquetes.
El projecte ha permès ampliar el consultori local amb una consulta polivalent, alhora que s’han adaptat els lavabos per persones amb mobilitat reduïda i s’ha millorat l’espai per al personal sanitari d’atenció primària. El Servei Català de la Salut (Catsalut), per la seva banda, dotarà al consultori local del nou equipament necessari.

Comentarios
Multimedia Diari