Enagás farà el segellament final del Castor

La ministra en funcions Teresa Ribera ha dit que el segellament necessita un projecte d’enginyeria complex

27 octubre 2019 09:40 | Actualizado a 29 octubre 2019 13:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, va declarar ahir dissabte que per al segellament definitiu del magatzem subterrani de gas Castor cal «un projecte d’enginyeria complexa» que es demanarà a Enagás, a la qual la llei li va encomanar la seva custòdia.

A preguntes dels periodistes, abans de participar a Mèrida en una reunió del PSOE d’Extremadura, Ribera va indicar que s’està «ultimant» l’expedient per al desmantellament del magatzem, situat davant les costes del Delta de l’Ebre i Vinaròs, i que s’està fent amb «totes les cauteles» posant pel davant les condicions de seguretat.

Ribera va recordar que el govern anterior havia iniciat el procediment per al tancament provisional, a l’espera de prendre una decisió definitiva sobre si el deixava hibernat per si de cas podia tenir una utilitat en el futur.

La posició de l’Executiu actual és que això no pot ser mai utilitzat, segons la ministra, perquè, segons el seu parer, cal procedir sense més demora al desmantellament i el tamponament definitiu de l’emplaçament subterrani.

260 milions d’euros

Com ja va informar el Diari, desmantellar les instal·lacions del fracassat projecte Castor tindria un cost superior als 260 milions d’euros i els treballs s’allargarien durant cinc anys, com així consta en el pla previ que la companyia Enagás va elaborar el mes de febrer del passat 2018 i que es troba sobre la taula del govern espanyol.

Conegut el cost que podria suposar desmantellar les instal·lacions, partits polítics com Compromís i entitats socials com la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia han exigit al govern espanyol que executi de forma imminent l’obra i en faci pagar el cost íntegre a l’exoncessionària Escal UGS, controlada per l’ACS de Florentino Pérez.

El portaveu de la formació al Senat, Carles Mulet, ha anat encara més enllà i ha acusat l’administració estatal de voler perpetuar el negoci d’empreses com Enagás –encarregada d’hibernar i mantenir les instal·lacions- posposant el desmantellament amb el pretext d’un suposat perill sísmic que no s’ha acreditat i a l’espera d’encarregar els estudis necessaris.

Comentarios
Multimedia Diari