Ebre Tortosa

Enderroquen tres cases a Tortosa pel seu mal estat

Estaven ubicades al Nucli Antic, al carrer Montcada i Replà, i el consistori havia fet diversos requeriments a les propietats per tal que actuessen

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Els treballs van començar ahir als dos carrers. FOTO: JOAN REVILLAS

Els treballs van començar ahir als dos carrers. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat aquesta setmana els treballs d’enderroc de tres immobles situats al nucli antic de la ciutat.

Concretament, es tracta del número 50 del carrer Montcada, i dels números 4 i 6 del carrer Replà. Els tres immobles es troben desocupats i l’Ajuntament ha fet diversos requeriments a les respectives propietats per tal que n’executessen l’enderroc o la rehabilitació pel seu mal estat. Ara, el consistori du a terme els treballs de manera subsidiària, responent també a les peticions del veïnat dels immobles.

Dilluns els treballs van consistir en l’apuntalament dels immobles per tal que les tasques de demolició es puguen fer de manera controlada, i també van suposar la retirada del cablejat elèctric i de serveis. L’enderroc va iniciar-se ahir mitjançant l’ús d’una grua de grans dimensions.

Els treballs d’enderroc d’aquestes tres cases comporten la necessitat de tallar el trànsit en aquesta zona, i a la vegada també ha fet necessari el desallotjament preventiu del veïnat dels dos edificis més pròxims, per qüestions d’accessibilitat als respectius immobles i de logística de l’actuació. Els serveis socials de l’Ajuntament de Tortosa han treballat amb les famílies afectades per si necessitaven un domicili on reallotjar-se temporalment.

La Policia Local de Tortosa està senyalitzant els desviaments pertinents al voltant dels carrers Montcada i Replà. Per poder accedir als barris del Rastre i Sant Josep de la Muntanya cal fer servir l’accés des de Remolins i la pujada a la Suda o bé l’accés des de la rotonda de l’hospital Verge de la Cinta. El carrer Bonaire també té restringida la circulació i només és accessible per als pàrquings, com el del carrer Montcada.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que l’actuació es porta a terme per tenir garantida la seguretat, si bé «no hi havia perill de caure inminent». Després, l’Ajuntament recuperarà la inversió de l’enderroc.

Temas

Comentarios

Lea También