Enderroquen tres cases a Tortosa pel seu mal estat

Estaven ubicades al Nucli Antic, al carrer Montcada i Replà, i el consistori havia fet diversos requeriments a les propietats per tal que actuessen

09 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 10 noviembre 2021 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat aquesta setmana els treballs d’enderroc de tres immobles situats al nucli antic de la ciutat.

Concretament, es tracta del número 50 del carrer Montcada, i dels números 4 i 6 del carrer Replà. Els tres immobles es troben desocupats i l’Ajuntament ha fet diversos requeriments a les respectives propietats per tal que n’executessen l’enderroc o la rehabilitació pel seu mal estat. Ara, el consistori du a terme els treballs de manera subsidiària, responent també a les peticions del veïnat dels immobles.

Dilluns els treballs van consistir en l’apuntalament dels immobles per tal que les tasques de demolició es puguen fer de manera controlada, i també van suposar la retirada del cablejat elèctric i de serveis. L’enderroc va iniciar-se ahir mitjançant l’ús d’una grua de grans dimensions.

Els treballs d’enderroc d’aquestes tres cases comporten la necessitat de tallar el trànsit en aquesta zona, i a la vegada també ha fet necessari el desallotjament preventiu del veïnat dels dos edificis més pròxims, per qüestions d’accessibilitat als respectius immobles i de logística de l’actuació. Els serveis socials de l’Ajuntament de Tortosa han treballat amb les famílies afectades per si necessitaven un domicili on reallotjar-se temporalment.

La Policia Local de Tortosa està senyalitzant els desviaments pertinents al voltant dels carrers Montcada i Replà. Per poder accedir als barris del Rastre i Sant Josep de la Muntanya cal fer servir l’accés des de Remolins i la pujada a la Suda o bé l’accés des de la rotonda de l’hospital Verge de la Cinta. El carrer Bonaire també té restringida la circulació i només és accessible per als pàrquings, com el del carrer Montcada.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que l’actuació es porta a terme per tenir garantida la seguretat, si bé «no hi havia perill de caure inminent». Després, l’Ajuntament recuperarà la inversió de l’enderroc.

Comentarios
Multimedia Diari