Enderroquen una nau per ordre judicial a Ulldecona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nul·la una llicència atorgada per l’Ajuntament fa gairebé vint anys

24 marzo 2018 13:09 | Actualizado a 31 marzo 2018 14:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona ha iniciat l’enderroc de part d’una nau industrial en desús situada a l’antic camí d’Alcanar, en compliment d’una sentència judicial. L’actuació ha comportat un cost de 60.000 euros per al Consistori, que actua de forma subsidiària.

Un anterior equip de govern municipal va atorgar l’any 1999 una llicència per a l’ampliació d’una activitat industrial en sòl rústic. Una autorització emparada en la consideració que l’activitat suposava un interès general per a la població i amb l’informe favorable de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat, que en aquella època era encara d’àmbit provincial. 

Una veïna de la nau industrial va presentar un recurs, perquè la construcció, que no segueix una línia recta, no va respectar la separació mínima de tres metres respecte a la seva propietat, per una diferència de quatre centímetres. 

Després d’anys de judicis, al febrer del 2009, es va dictar sentència d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat), la qual va anul·lar els acords de l’Ajuntament en relació a la llicència ambiental i urbanística del polígon.

Però el motiu de l’anul·lació no va ser finalment la distància entre les construccions, sinó que el jutge va considerar que la llicència no responia a un interès de general, com havia aprovat el Consistori i avalat Urbanisme. 

La sentència també ordenava la restauració de la legalitat urbanística anterior, fet que implicava l’enderroc de la nau industrial, llavors ja en desús. 

Contenciós administratiu

Davant la innacció del propietari per enderrocar la nau, el juny de  l’any 2016 el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona ordenà que fos l’Ajuntament d’Ulldecona qui l’executés, de forma subsidiària i en la major brevetat possible. 

Així, el Consistori ha redactat el projecte d’enderroc, aprovat definitivament l’abril de l’any passat en junta de govern local, per un import de vora 60.000 euros.

 Després de l’adjudicació, aquest mes de març han començat els treballs  sobre el terreny, segons ha pogut confirmar el Diari. 

Comentarios
Multimedia Diari