Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Endesa incrementa la producció hidroelèctrica de l'Ebre

S’ha pogut assolir per les pluges i perquè les reserves d’aigua als pantans estaven assegurades, ja que es van situar en un 92,5%

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Endesa

FOTO: Endesa

La divisió renovable d’Endesa, Enel Green Power, ha produït més de 738.976 megavats hora (MWh) d’energia hidroelèctrica a la conca de l’Ebre durant els primers quatre mesos de l’any, la qual cosa suposa un notable increment respecte al mateix període de l’any anterior.

En concret, d’un 50%. D’aquesta manera, les centrals hidràuliques de Mequinensa, Riba-roja i Flix haurien satisfet l’equivalent al consum energètic anual de més de 210.000 llars, o el que és al mateix, d’una ciutat com Tarragona durant gairebé mig any.

De fet, i malgrat no arribar a màxims històrics, aquesta xifra es troba lleugerament per sobre de la mitjana històrica (prop d’un 3%), que es situa en 719.024 MWh, i s’ha aconseguit produir mitjançant les tres plantes hidroelèctriques que Endesa té ubicades al riu Ebre, les quals entren en funcionament un cop s’han cobert i garantit les necessitats essencials com són el consum de boca de les comarques de Tarragona, el cabal ecològic dels rius i el regadiu.

L’augment d’aquest tipus d’energia renovable ha estat possible per l’alt volum de precipitacions que hi ha hagut durant el primer quadrimestre de l’any en comparació amb l’any passat, que va ser molt sec.

També hi han influït les nevades acumulades durant tot l’hivern, que estan contribuint a un desgel generós durant la primavera provocat per l’augment de les temperatures, així com a l’òptim aprofitament de les reserves d’aigua als pantans i cabals en els rius gràcies a una contínua millora en l'eficiència operativa per part d'Endesa i al compromís de la Companyia amb el medi ambient i altres usos, com per exemple laminar crescudes als rius per regular els cabals o buidatges extraordinaris per arrossegar macròfits (plantes aquàtiques) que s’acumulen en el tram final dels rius.

En aquest sentit, els embassaments de l’Ebre on Endesa hi té les centrals hidroelèctriques han acumulat aigua fins 92,5% de la seva capacitat total de mitjana. En termes absoluts vol dir que, dels 1.476 hm3 de capacitat global que té la conca, es van acumular a 30 d’abril reserves de fins a 1.365 hm3 d’aigua.

Temas

Comentarios

Lea También