Endesa inicia la retirada de cablejat en diversos carrers del nucli històric de Tortosa

L’actuació es porta a terme després de les gestions impulsades des de l’Ajuntament, en contacte amb la companyia i amb propietaris d’immobles. Durant els treballs es podran produir algunes afectacions al trànsit del barri

27 mayo 2019 09:12 | Actualizado a 27 mayo 2019 09:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Operaris de la companyia elèctrica Endesa estan retirant aquests dies part del cablejat aeri de carrers del centre històric de Tortosa i millorant la instal·lació en aquests punts. 

Concretament, estan duent a terme la retirada de part dels elements elèctrics presents, així com el soterrament del cablejat aprofitant les canalitzacions que es van instal·lar amb la reurbanització integral dels carrers a l’àmbit del PINCAT (Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa). Una altra actuació suposa la millora de l’aferrament del cablejat a les parets dels immobles, per evitar la imatge de cables despenjats.

 L’actuació arriba després de les gestions que ha fet l’Ajuntament, tant amb la companyia subministradora com amb el veïnat. Els treballs se centren als carrers Bonaire, Montcada i plaça de Montserrat, i continuen els que la companyia ja ha fet a la plaça Gerard Vergés.

 Posteriorment, Endesa continuarà aquests treballs al carrer de la Mercè, una vegada finalitze la construcció del Palau de Justícia, i a la plaça de la Cinta, d’on retirarà els cables que passen per la façana de la catedral. Per tot plegat, durant els treballs es poden produir algunes afectacions al trànsit, tant de vehicles com de persones, segons ha comunicat l’Ajuntament de Tortosa.

Cal recordar que la retirada de cablejat i el soterrament de cables és una vella reivindicació de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric (de la qual ja va informar el Diari fa un any) i alguns partits polítics com Movem Tortosa n’havien presentat moció.

El president de l’Associació de Veïns, Josep Baubí, valora positivament la notícia, malgrat que la considera «d’oportunista» per iniciar-se just tres dies abans de les eleccions municipals. «Portem anys reclamant aquesta mesura i ara finalment l’Ajuntament ens ha escoltat, tot i que nosaltres continuem reclamant el soterrament de tots els cables», explica Baubí. «Ens sembla una operació de maquillatge que no soluciona l’autèntica problemàtica».

Per al president, tan negatius són els vells cables penjants com les caixetes de telefonia, i l’arribada de la fibra òptica, en aquest sentit, encara ho ha complicat més.
«El que demanem és que s’asseguin a parlar Ajuntament i companyies elèctriques i de telefonies i que arriben a un acord conjunt. No que cadascú face trossos per la seua banda», valora el president veïnal.

Comentarios
Multimedia Diari