Más de Ebre

Enguany Sant Antoni es viurà telemàticament

Alguns municipis han optat per suspendre la festa,
però d’altres faran una programació alternativa a través de les xarxes socials

M. PALLÁS

Whatsapp
Salutació de les Majorales i Majorals per Vídeo Ascó Televisió donant la benvinguda a la Festa de Sant Antoni 2021. FOTO: J. REVILLAS

Salutació de les Majorales i Majorals per Vídeo Ascó Televisió donant la benvinguda a la Festa de Sant Antoni 2021. FOTO: J. REVILLAS

Enguany també serà un Sant Antoni diferent a causa de la pandèmia. Molts municipis com la Ràpita, Jesús i Roquetes han optat per suspendre’l per la situació de la Covid-19, però d’altres faran una programació alternativa a través de les xarxes socials.

El municipi d’Ascó, per exemple, ha preparat un programa durant aquests dies per mantenir l’esperit d’una festivitat tan important per al municipi com és Sant Antoni. Així, dijous ja va haver el repic de campanes i enlairada de coets per anunciar l’inici de la festa major d’hivern i al vespre es va poder veure la salutació de les Majorales i Majorals per Vídeo Ascó Televisió donant la benvinguda a la Festa de Sant Antoni 2021. Ahir al matí amb el hashtag #TresTombsAscó2021 es podien enviar imatges dels animals. Les imatges es van poder veure en directe per Vídeo Ascó Televisió i va haver-hi una gratificació d’un kit de Sant Antoni als cinc animals vius més ben guarnits.

Avui al migdia tindrà lloc un recull de Corrides dels darrers anys a través de la televisió, així com de jocs tradicionals a la tarda. A les 18 hores, es podrà fer a casa una ballada de jotes a través de la megafonia del poble i de la televisió. Per demà al migdia hi haurà ball amb l’orquestra Malambo en directe pel canal. Ales 21.30 hores els majorals acomiadaran la festa.

En el cas d’Alcanar, diumenge al Facebook de la Comissió es retransmetrà un vídeo de la Despertada i del Ball de Sant Antoni de l’any 2017. Mentre que, a les onze del matí, hi haurà unes paraules dels membres de la Comissió també a través de les xarxes anunciades. A les onze i mitja hi haurà la benedicció virtual dels animals a càrrec de mossèn Emili Igual Febrer. La ciutadania pot fer una fotografia divertida del seu animal i penjar-la a les xarxes socials amb el hastag #SantAntoniAlcanar. A les dotze i mitja hi haurà ballada de la Jota Nova i de la Jota Vella als balcons a càrrec de la Banda Municipal de Música d’Alcanar i de l’Agrupació Musical Canareva. Per a participar del ball s’ha de sintonitzar Alcanar Ràdio al 107.5 de l’FM o a www.alcanarradio.cat. A les nou de la nit, a les xarxes socials, es podrà gaudir amb el vídeo de l’homenatge de 2017 als Majorals de la Festa.

Comentarios

Lea También