Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Enguany es reprendran les obres de l'auditori de la Ràpita, aturades des del 2013

Queda pendent d'executar un 40% de l'obra i que ha d'estar llesta el primer semestre de l'any que ve, aturades des de 2013

ACN

Whatsapp
Pla general de la sala principal de l'auditori municipal de Sant Carles de la Ràpita. Foto: ACN

Pla general de la sala principal de l'auditori municipal de Sant Carles de la Ràpita. Foto: ACN

Les obres de l'auditori municipal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) es reprendran aquest any. Estan aturades des del 2013 per desavinences amb l'empresa adjudicatària, uns problemes que han suposat al consistori afrontar un contenciós administratiu i haver de retornar, amb interessos i recàrrec, un préstec FOMIT del ministeri de Turisme de 2,3 milions d'euros. Ara s'ha obert un nou concurs per acabar el 40% pendent d'executar d'aquest equipament que es preveu que s'enllesteixi el 2017. El cost de la finalització de l'auditori és d'1,7 milions d'euros. L'equipament haurà costat uns 4 milions d'euros, aproximadament. Tindrà capacitat per 368 espectadors, i s'ha redissenyat per incloure-hi bucs d'assaig i una sala polivalent.

Com ha destacat Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, l'auditori municipal ha estat un projecte "històric", a la vegada que "maleït" pels retards i els problemes que ha suposat. Les obres es van iniciar el 2011. El 2013 van quedar paralitzades per "desavinences" amb l'empresa adjudicatària que van acabar amb un recurs contenciós administratiu. L'actual equip de govern municipal, decidit a impulsar i acabar el projecte, l'ha revisat i ha obert un nou concurs de licitació perquè una nova empresa s'encarregui d'acabar la construcció. El plec de clàusules es va aprovar per unanimitat en la sessió plenària del mes de desembre i hi ha de termini fins el 22 de febrer per presentar les ofertes. El pressupost d'execució dels treballs pendents, de gairebé 1,7 milions d'euros, s'assumirà amb recursos propis de l'ajuntament perquè s'ha perdut el préstec FOMIT per incompliment de terminis en l'execució de l'auditori municipal. La part construïda ha costat 1,3 milions d'euros i faltarà el cost dels equipaments del centre cultural que s'adjudicaran amb un concurs a part. L'Ajuntament de la Ràpita ha valorat que el cost total del centre serà finalment d'uns 4 milions d'euros.

"És un projecte que en aquests moments té executat un 60% però encara hi ha molta feina per fer i l'objectiu és que el 2017 sigui realitat. És un projecte desitjat i reclamat pels rapitencs. La Ràpita necessita un equipament de primera línia per ampliar i diversificar l'oferta cultual al poble", ha assegurat l'alcalde Josep Caparrós.

L'arquitecte municipal, Ramon Corbella, ha detallat que es tracta d'un auditori amb capacitat per 368 espectadors, 8 de les places pensades per persones amb mobilitat reduïda, i que s'ha redissenyat, aprofitant l'aturada de les obres, perquè sigui "molt polivalent" i serveixi per al teatre, la música, el cinema o qualsevol activitat cultural que s'hi vulgui dur a terme. Per a això, comptarà també amb una part de la grada retràctil i 120 seients seran fixes. La zona d'accés disposarà de servei de bar, guarda-roba i taquilla, i s'han projectat, al soterrani, camerinos i magatzems, alguns reconvertits en bucs d'assaigs per als grups musicals de la població. També hi ha una gran sala d'assaig.

La distribució de l'equipament va quedar gairebé enllestida en la primera fase de les obres. Bona part de les obres pendents són de la pell exterior i la coberta de l'edifici que enllestiran la seva imatge, pensada per simular una gran vela inflada. El projecte preveu també l'habilitació d'una àrea d'aparcament de més d'un centenar de places integrada a una zona verda.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También