Más de Ebre

Enllestida la rotonda de les Cases d’Alcanar

El pressupost estimat des de Foment ascendeix a 2,8 milions i les obres comprenen el tram de Vandellòs i l’Hospitalet fins a Alcanar, en total 60 quilòmetres de carretera

NÚRIA MESSEGUER FERRÉ

Whatsapp
La rotonda de les Cases d’Alcanar ja està enllestida. FOTO: Joan Revillas

La rotonda de les Cases d’Alcanar ja està enllestida. FOTO: Joan Revillas

La rotonda de les Cases d’Alcanar ja està acabada. Després d’anys demanant-ho, el Ministeri de Foment ha començat la construcció de la rotonda de les Cases d’Alcanar. Des de l’any 2015 que el consorci demana aquesta infraestructura, la qual ja va pagar aquell mateix any.

«En aquell moment ja es va demanar la construcció d’un accés mitjançant rotonda a les Cases d’Alcanar», explicava Joan Roig, l’alcalde del municipi, ja que «és un dels encreuaments més perillosos de l’N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre». L’alcalde va afirmar que respecta la posició dels alcaldes de l’N-340 que rebutgen les rotondes, però va deixar clar que, al seu municipi, la rotonda és totalment necessària per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat del trànsit.

«És un dels punts negres de la nacional, hi ha hagut accidents mortals i accidents greus, la nostra responsabilitat com administració local és millorar la seguretat per a tots aquells vehicles que passen per la zona». A més a més, Roig va explicar que la rotonda no únicament afavorirà els ciutadans d’Alcanar i Alcanar platja i altres municipis veïns, sinó que també «a tots els turistes que venen a l’estiu». I és que no podem oblidar que és un punt molt transitat «per tots aquells que vénen a estiuejar a la zona».

Característiques de la rotonda

La rotonda es troba a l’entrador principal, davant del Restaurant Conil i farà 50 metres de diàmetre exterior. Presentarà vials d’accés al municipi i també per a les empreses i les explotacions agrícoles de la vora.

D’altra banda, el nou alcalde d’Alcanar també s’ha referit a les possibles solucions per mitjà i llarg termini pel que fa a la conjuntura de l’N-340. Així, abans que apostar per la construcció del tram pendent de l’autovia A-7, Roig va apuntar que el més eficient potser seria ampliar l’autopista AP-7, un cop que estigui alliberada.

13 rotondes

En total, Foment preveu que en el tram de 60 quilòmetres de carretera que va entre les Cases d’Alcanar i l’Almadrava es construeixin un total de dotze rotondes. Les quatre pendents s’han de construir abans del novembre del 2019 i tenen un pressupost d’1.752.917 euros. Aquestes rotondes s’instal·laran a les Cases d’Alcanar (ja feta), Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l’Ametlla de Mar i l’’Hospitalet de l’Infant.

Així doncs, la primera que ha complert aquest termini és la de les Cases d’Alcanar al quilòmetre 1068,3, faltarà en aquest mateix municipi la de la cimentera situada al quilòmetre 1065,5. El mateix sistema que s’emprarà al quilòmetre 1.113,4 de l’Ametlla de Mar. Un altre enllaç que es preveu millorar és el de l’N-340 amb l’N-340A a Sant Carles de la Ràpita (km 1.073,9), per ordenar correctament els moviments de circulació amb una nova rotonda. Per últim, es preveu la millora de la intersecció de l’N-340 al tram del Coll de Balaguer, al terme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol, va justificar la construcció de les rotondes com una mesura per evitar «la perillositat als accessos de les poblacions i els girs a l’esquerra», al mateix temps que funcionin com a element dissuasiu «que fa baixar la velocitat de circulació». «Poder salvar una vida humana, per si sol ja justificaria tota l’actuació», va resumir.

Mentrestant el moviment ‘Prou AP-7 Gratuïta Ja!’ continua amb els talls a la nacional. Consideren que el model de rotondes perpetua els beneficis de les concessionàries i les grans constructores. A part contribueixen a destruir una via pública i que la seva aparició dificulta el desenvolupament econòmic de les Terres de l’Ebre.

Temas

Comentarios

Lea También