Enric Roig (PSC) serà president del Consell Comarcal del Baix Ebre els dos darrers anys del mandat

Els socialistes fan un balanç "prudent" i "raonablement positiu" dels comicis municipals a l'Ebre i posen de relleu les deu alcaldies aconseguides

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació del PSC a l'Ebre ha anunciat que el president del Consell Comarcal del Baix Ebre els dos darrers anys del mandat serà el tortosí Enric Roig. Candidat a l'alcaldia de Tortosa en els passats comicis, els socialistes han apostat per Roig per estar al capdavant de l'ens comarcal els dos darrers anys, tal com es va subscriure amb el pacte de govern amb ERC que presidirà el Consell els dos primers anys. Durant el mandat del republicà i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, la socialista i alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, assumirà la vicepresidència primera. Els socialistes han fet un balanç "prudent" i "raonablement positiu" dels resultats del 24M on han estat tercera força a l'Ebre.

Els cinc consellers comarcals del PSC al Baix Ebre seran Enric Roig, el candidat de Tortosa; José Emilio Bertomeu exalcalde de Deltebre; Josep Mas, alcalde d'Alfara de Carles; Maria Beltran, alcaldessa de Tivenys; i Teresa Forés, alcaldessa d'Aldover. Segons ha explicat un dels negociadors amb el pacte amb ERC, Manel de la Vega, el fet que el candidat i regidor a Tortosa sigui el president del Consell no té res a veure amb les negociacions frustrades amb ERC al consistori. "Amb ERC que hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separem i es demostra amb els pactes als consells del Baix Ebre i Montsià. El que no podem és unir, com potser volia fer CiU, la sort de l'Ajuntament de Tortosa al Consell Comarcal del Baix Ebre", ha manifestat.

L'anunci de qui serà el president del Consell del Baix Ebre durant els dos darrers anys del mandat s'ha fet durant una roda de premsa per fer balanç de les eleccions del 24M i dels pactes postelectorals. El senador i conseller de la Federació, Joan Sabaté, ha fet un balanç "prudent" i "raonablement positiu" dels resultats dels comicis tenint en compte la situació complexa que viu el partit, l'escissió d'alguns dels seus integrants, i que s'han pogut fer menys llistes electorals. "Hem aconseguit 77 regidors i tot i no estar al lloc que havíem estat fa uns anys, ens hem consolidat com a tercera força", ha admès.

El PSC ha posat en relleu les deu alcaldies aconseguides a les Terres de l'Ebre: Benifallet, Camarles, Tivenys, Alfara de Carles i Aldover al Baix Ebre; Godall, Mas de Barberans, Sant Jaume d'Enveja, i Ulldecona al Montsià; i Batea a la Terra Alta. A més, fruit de pactes postelectorals, els socialistes estan al govern municipal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià); l'Ametlla de Mar (Baix Ebre); i Móra la Nova (Ribera d'Ebre).

D'altra banda, el PSC també ha valorat molt positivament els acords aconseguits amb ERC als consells del Baix Ebre i el Montsià, on compartiran la presidència; així com a la Diputació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari