Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Entra en servei el nou aparcament de la plaça del Bimil·lenari de Tortosa

Està pensat perquè els usuaris de l’hospital Verge de la Cinta hi deixin el cotxe i accedeixin al centre en transport públic. Fins a la tardor serà gratuït per tothom i a partir de llavors, només per als usuaris de l'hospital.

M.Millan

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

Ja està en servei un nou aparcament de vehicles a un dels accessos de Tortosa, a la plaça del Bimil·lenari, amb 118 places. L’aparcament està pensat per donar servei als usuaris de l’Hospital Verge de la Cinta d’arreu de les Terres de l’Ebre, que podran deixar el cotxe aquí i accedir al centre sanitari amb un bus llançadora. 

L’aparcament és de moment gratuït per a tothom, però a partir de la tardor ho serà només per als usuaris de l’hospital. S’hi instal·laran unes barreres d’accés i els usuaris que es desplacin al Verge de la Cinta podran validar el tiquet al centre hospitalari per fer efectiva aquesta gratuïtat. La resta d’usuaris pagaran una tarifa encara per definir, però que estarà al voltant de l’actual de la zona blava.

Segons van detallar  l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, l’objectiu d’aquesta actuació és  fomentar els desplaçaments en transport públic i descongestionar de vehicles l’entorn del centre hospitalari, ara molt col·lapsat. «Està pensat per als visitants de fora de Tortosa», remarcà l’alcalde. Així, es complementa amb el nou autobús llançadora que, des del setembre passat, uneix l’Hospital Verge de la Cinta i la plaça del Bimil·lenari, amb parada intermèdia a l’estació d’autobusos de Tortosa. Aquest servei ha reforçat la connexió amb autobús al centre hospitalari de manera que la freqüència de pas és de 15 minuts.

Els treballs de construcció de l’aparcament en superfície han comptat amb un pressupost de 270.000 euros i un termini d’execució de tres mesos, a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit, l’alcalde va remarcar el compromís del conseller Josep Rull i el secretari de Mobilitat, Ricard Font, en l’execució de l’obra, que ocupa uns 4.000 metres quadrats.

 En un futur, quan es construeixi el nou aparcament en alçada en l’ampliació prevista de l’hospital Verge de la Cinta, aquest pàrquing de la plaça del Bimil·lenari  s’integrarà a la resta de l’oferta de places públiques de la ciutat. 

Temas

Comentarios

Lea También