Entra en servei la nova unitat d’hemodiàlisi de l’Hospital de Jesús

La societat municipal hospitalària GESAT ha invertit més de 3,5 milions d’euros en el nou equipament de la Unitat d’Assistència Nefrològica, servei on es tracta 150 pacients i s’atén més de 3.000 a consultes externes cada any

30 julio 2018 16:21 | Actualizado a 02 agosto 2018 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova Unitat d’Assistència Nefrològica, ubicada al recinte de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, va obrir les seves portes ahir dilluns.  El nou equipament millora l’atenció als més de 150 pacients d’hemodiàlisi i als 3.000 que anualment s’atenen en consultes externes gràcies a la modernització, tecnologia i accessibilitat del nou equipament. Des de 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència a l’Ebre per als malalts amb patologies renals.  

Aquesta Unitat d’Assistència Nefrològica s’ha construït just al costat de l’accelerador linial que fa 10 anys es va construir per a prestar servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l’Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats, dividits en l’àrea d’administració, consultes externes i àrea de tractament d’hemodiàlisi. A consultes s’han ubicat tres consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. 

L’àrea d’hemodiàlisi té dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d’espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d’aigües i zona de concentrats. Per a la realització del tractament es disposa d’una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitors d’última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat. S’ha equipat també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi ha una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius. 

La societat municipal GESAT va adjudicar a l’empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació del servei per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que permet un important canvi en els espais dedicats a l’atenció i tractament dels pacients renals de les Terres de l’Ebre. Aquesta actuació ha estat finançada íntegrament per l’administració municipal.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la posada en marxa d’aquest servei continua «en la línia dels darrers anys d’apostar pel servei públic sanitari de qualitat al territori». «Aquesta nova unitat permetrà millorar l’atenció i el benestar dels pacients mentre estan rebent el tractament en un dels serveis que prestem des de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús», ha afegit.

Centre de referència per a les patologies renals

Els malalts de patologies renals de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre són derivats a la Unitat d’Assistència Nefrològica de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús dels dels centres d’atenció primària i hospitalària del territori, en tant que centre de referència, on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Fins aquest dilluns, el servei s’havia  prestat a la quarta planta de l’Hospital.

Comentarios
Multimedia Diari