Enxampats caçant espècies d'aus protegides amb un mètode il·legal

La Guàrdia Civil obre diligències contra tres caçadors d´Alcanar, als quals s´han decomissat més de 350 ocells

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa ha pres declaració com investigats a tres veïns d’Alcanar, de 33, 61 i 63 anys, als quals se’ls imputa un delicte contra la flora i la fauna silvestre, per capturar espècies d’ocells protegides amb mètodes de caça il·legals.

Els fets van tenir lloc la setmana passada al terme municipal de la Galera, al Montsià. Al vespre, durant la prestació d’un servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, els agents de la Guàrdia Civil van detectar la presència de tres caçadors furtius, els quals duien a terme una modalitat anomenada ‘caça a mà’ (també coneguda com a ‘fallar’), proveïts de pals de fusta, aprofitant la falta de llum diürna i les fortes ratxes de vent. Aquestes condicions meteorològiques minven les capacitats visuals i auditives de les aus, que són sorpreses i enlluernades amb focus de llum i colpejades fins a la mort.

Segons ha informat la Subdelegació del Govern a Tarragona, en adornar-se de la presència policial, els investigats van tractar d’allunyar-se del lloc, però van ser interceptats pels agents que els van intervenir diferents objectes, entre els quals es trobaven pals de fusta i focus artificials per efectuar la caça, així com 352 aus mortes, entre les quals es trobaven diverses espècies d’ocells protegits, a banda d’espècies cinegètiques com el tord.

Per aquest motiu es van instruir diligències per un presumpte delicte contra la flora i la fauna i es van decomissar els dispositius utilitzats per a la caça. Els agents també van fer lliurament dels animals capturats a un centre benèfic.

Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat d’Instrucció número 3 d’Amposta , quedant a la disposició d’aquesta autoritat els dispositius decomissats.

Comentarios
Multimedia Diari