Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Es concentren a Amposta contra la supressió de la línia de P3

La comunitat educativa i els sindicats critiquen que la retallada de línies de P3 no perjudica les escoles concertades

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge dels xiquets concentrats ahir amb samarretes grogues reivindicatives. Foto: Joan Revillas

Imatge dels xiquets concentrats ahir amb samarretes grogues reivindicatives. Foto: Joan Revillas

Més de 200 professors, familiars i alumnes, convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa de les Terres de l’Ebre (MUCE), van concentrar-se ahir al matí a l’exterior de les escoles públiques d’Amposta (Soriano Montagut, Miquel Granell, Agustí Barberà i Consol Ferré) per mostrar el seu rebuig a la supressió d’una línia de P3 dels centres públics del municipi. L’acte central es va desenvolupar a l’Escola Soriano Montagut (on se suprimirà probablement la línia) a l’exterior de la qual es va procedir a la lectura d’un manifest.

El document expressava la necessitat de mantenir totes les línies de P3 i que no se’n suprimisca cap, de reduir les ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa, i de portar a terme la moció que s’ha aprovat al Parlament de Catalunya que recull aquesta mateixa demanda.

«El Parlament va aprovar una moció per demanar al Govern de no traure cap línia durant les prescripcions, ja que això condiciona que la gent apunte els xiquets a aquella escola o no. Volem que s’execute aquesta moció», expressa Jaume Castellà, de l’AMPA Consol Ferré d’Amposta.

Segons les Associacions de mares i pares (AMPA) dels centres públics d’Amposta, un element essencial lligat a la preservació de la qualitat educativa és el nombre d’alumnes per aula i el desviament d’alumnat a la privada concertada. L’increment de les ràtios als centres (permès per Reial Decret fins a 30 alumnes a primària, per exemple) comporta la massificació de moltes aules, amb conseqüències pedagògiques negatives alhora que dificulta el manteniment de línies.

«L’aplicació de retallades realitzades des del Departament d’Ensenyament, justificades en el marc sociopolític de la crisi, estan contribuint a empitjorar la situació de l’escola pública, ja que la gairebé totalitat d’aquestes mesures afecten els centres públics i passa de puntetes per l’escola concertada», expressa així mateix el manifest.

I és que segons explica Castellà al Diari, «hi ha un centre concentrat a Amposta amb molta gent de fora del municipi que vol entrar, però trauen la línia del centre públic i no de la concertada. Haurien de prevaldre els drets dels xiquets del municipi. Si no han de traure cap línia, d’acord, però, si no, és injust».

El col·lectiu dirigeix aquesta demanda cap a la nova directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre i regidora de CDC d’Amposta, Manolita Cid.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También