Es manté la vaga a les nuclears perquè les assemblees rebutgen el principi d'acord

Hi ha jornades d'aturada previstes el 13 i 20 de juny

09 junio 2017 17:19 | Actualizado a 10 junio 2017 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les assemblees de treballadors de les empreses auxiliars de les centrals nuclears han rebutjat el principi d'acord assolit per CCOO i UGT pel que es manté la convocatòria de vaga per als dies 13 i 20 de juny.

L'assemblea de treballadors de la central nuclear d'Ascó celebrada dijous a l'antiga cantina de la planta va ser molt tensa, segons han informat a Efe fonts dels treballadors."Tot aquest mal ambient pot portar males conseqüències, amb el personal tan descontent i en plena parada programada", han dit les mateixes fonts.

Les federacions d'Indústria de CCOO i UGT i les seves seccions sindicals de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) i de les empreses auxiliars han ratificat, per tant, que no accepten el preacord.CCOO d'Indústria i FICA-UGT reclamen a la direcció de la ANAV, organisme que gestiona les centrals nuclears catalanes propietat d'Iberdrola i Endesa, un canvi d'actitud.

ANAV manté la seva política de no contestar a través dels mitjans de comunicació, sinó a la taula de negociacions, segons una portaveu de l'organisme.
El preacord rebutjat s'havia estructurat en tres fases i establia diferents mecanismes de subrogació en els termes previstos en els convenis sectorials de referència i crear una comissió de seguiment, seguir pagant els plusos de recàrrega, i demanar a les subcontractes que apliquin els convenis sectorials, a més d'afavorir la sortida no traumàtica de treballadors.

Comentarios
Multimedia Diari