Es reactiva el servei de neteja del GR92 a l’Ametlla de Mar

Setmanalment, dos operaris de l’ajuntament s’ocupen del manteniment del tram, que té una extensió de 18 quilòmetres 

20 julio 2021 10:26 | Actualizado a 20 julio 2021 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha reactivat el servei setmanal de neteja del GR-92 al seu pas per la localitat.

El servei, que es durà a terme tots els divendres, vol mantenir el tram comprès entre l’Àlia i l’Almadrava en bon estat i al mateix temps detectar quins són els punts on es requereixin millores. Vicent Llaó, regidor d’Obres i Serveis de la localitat, parla de la periodicitat del servei i de la importància de prestar-lo: «Abans només oferíem el servei durant l’estiu, però ara l’hem ampliat fins a Setmana Santa. Actualment tenim dos operaris que van un cop per setmana i molts dies podem arribar a superar la tona de material recollit. Per aquesta ruta hi passegen moltes persones i la neteja és indispensable. Sovint ens trobem amb l’incivisme de la gent que ens fa netejar i no hauria de ser així, tothom hauria de guardar les seves deixalles, fins als punts de recollida de brossa. Ens agrada que qui passi pel tram s’ho trobi net».

El GR92 és una ruta que ressegueix les costes de l’Estat. També anomenat sender del Mediterrani, travessa el litoral per platges i camins des de Portbou, a la frontera amb França, fins a Andalusia. El tram de Catalunya viatja des dels Pirineus fins a la Serra del Montsià i el seu pas pel terme de l’Ametlla de Mar té una extensió de 18 km amb gairebé 32 cales. «Aquest és un dels grans actius del poble. Hi ha molta gent que passeja per aquesta via, tant d’anada com de tornada. Aquest servei que oferim, a més de la neteja de platges, surt des de la regidoria de Medi Ambient i és indispensable per al manteniment del GR, », afirma Llaó.

Fins al moment, s’han realitzat altres accions en aquest tram, com la neteja de vegetació a la zona del cementiri i es contempla un mirador en aquest punt del Camí de Ronda. Pel que fa a aquest, el consistori ja s’ha posat en contacte amb Costes de l’Estat per iniciar els tràmits administratius necessaris per sol·licitar els permisos per a la seva creació.

Comentarios
Multimedia Diari