Es realitza un simulacre d'un pacient afectat amb productes radioactius

A l'hospital Verge de la Cinta

19 mayo 2017 19:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha portat a terme recentment un simulacre d’un pacient contaminat amb productes radioactius. Es tracta d’una de les possibles situacions que preveu el mateix Pla d’autoprotecció del centre.

El simulacre d’emergència, que ha estat coordinat des del Comitè d’Autoprotecció i de Catàstrofes del mateix Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ha comptat així mateix amb la col·laboració dels facultatius i tècnics especialitzats en protecció radiològica de l’Associació deCentrals Nuclears Ascó-Vandellòs (ANAV).

El desplegament d’aquest operatiu tècnic i sanitari ha posat a prova el desplegament del nou pla d’autoprotecció de la instal·lació. Aquest pla preveu totes les emergències que es poden produir com a conseqüència de la mateixa activitat i les mesures de resposta davant de situacions de risc com catàstrofes o calamitats públiques de diferents tipus i gravetats, com podria ser-ho l’arribada de pacients contaminats amb productes radioactius.

Satisfets amb el resultat

Segons comunica l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, en l’avaluació posterior a l’exercici portat a terme, s’ha posat de manifest el resultat satisfactori del simulacre tot destacant la rapidesa en el sistema de comunicació de l’emergència, el desplegament i la preparació de l’àrea de descontaminació corresponent, i també pel que fa a la coordinació de tots els mitjans tècnics i humans necessaris per atendre una possible emergència de característiques similars.

Comentarios
Multimedia Diari