Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

És temps de Renaixement a Tortosa

La ciutat  ja es prepara per reviure l’esplendor del segle XVI, amb quatre dies intensos i més de 60 espectacles del  20 al 23 de juliol

Maribel Millan

Whatsapp
Els espectacles omplen els carrers. Foto: Joan Revillas

Els espectacles omplen els carrers. Foto: Joan Revillas

Més de 60 espectacles, animació de carrer, cerimònies oficials, mercats, tavernes, milers de persones vestides d’època i molta gresca. És el que ofereix un any més la Festa del Renaixement de Tortosa, que es prepara per viure la seva 22 edició la setmana que ve, del 20 al 23 de juliol. 

Les obres del nou edifici judicial al nucli antic faran variar alguns dels punts neuràlgics de la festa, que perd el carrer de la Mercè però guanya espais com ara la nova plaça Gerard Vergés, a tocar del carrer Montcada. El pregoner de la Festa serà, precisament, el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó. 

Entre els espectacles que s’hi podran veure hi ha  un dels més coneguts textos de William Shakespeare, ‘El Mercader de Venècia’, a càrrec de La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa (EMTT,);‘Les Dragons du Cormyr, espectacle francès que recrea un curiós cabaret del segle XVI, i ‘La Dansa del Dervitx’, un dels espectacles més colpidors que s’han presentat mai a La Festa del Renaixement i que torna amb la fusió del misticisme sufí  amb la tradició medieval occitana. 

Es podrà veure, així mateix, ‘La gran fortuna de Pantalone’, a càrrec també de l’Escola Municipal de Teatre, ‘La pazzia senile’, amb La Binota, i ‘El Papa Adriano VI y el Grial’, amb la companyia de teatre Los Navegantes, i que recrea la recerca d’aquest Papa vers el Sant Grial l’any 1516. Completen l’oferta, entre d’altres propostes, els molt coneguts espectacles de ‘La Taverna d’Enrico’ de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries; el  ‘Cantina Cantorum’ del Cor Flumine o la Jueva de Tortosa. 

Una de les novetats destacades és el Torneig Cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi, on prendran part la Colla Jove de Dolçainers, els Abanderats de la Festa, Equitor, La Companyia de l’EMTT, i el grup Lobos Negros, amb la recreació d’un combat entre cavallers que es representarà a les Avançades de Sant Joan. 

En aquest sentit, el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, destaca  especialment la volada que han pres totes les produccions realitzades per grups i artistes de Tortosa i el territori. 

Tast previ

Com a prèvia,  aquest cap de setmana tindran lloc ‘Les Rúbriques de la Festa del Renaixement’.  Aquest divendres s’inaugura una exposició sobre els Reials Col·legis, l’edifici joia del Renaixement català. Per demà dissabte, hi ha prevista la presentació del llibre ‘La pedra de Flix a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles, de Joan Hilari Muñoz;a l’aula del Museu de Tortosa (11.00 hores) a la que seguirà una visita guiada per alguns dels edificis històrics de la ciutat construïts amb aquesta material. A la tarda (19.30 h) i també al Museu, es presentarà l’obra ‘La cuina medieval i renaixentista. Moros, jueus i cristians’, de Jaume Fàbrega. 

Temas

Comentarios

Lea También