Escapa’t a la natura més autèntica i colpidora

 A vegades no cal viatjar tan lluny per descobrir llocs plens d’encant

13 agosto 2020 10:20 | Actualizado a 14 agosto 2020 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre és tot un espectacle per descobrir. El turisme de proximitat és, potser, la silenciosa imposició que el coronavirus ens ha imposat aquest any. Però tot i que al principi ens grinyolés una mica, acostumats com estàvem a agafar avions que ens transportessin a l’altre punta del planeta, aquesta petita implantació viatgera s’ha transformat en un regal. Hem descobert que per gaudir d’espais especialment únics no calen escales, llargues jornades de vol, comptar els dies que patirem jetlag, tornar tan esgotats de les vacances que sentim gairebé la necessitat d’uns quants dies lliures més per a recuperar-se… i és que moltes vegades no recordem les petites meravelles que tenim al costat de casa.

Deltebre, el cor del Delta de l’Ebre, sense anar més lluny. Amaga tresors com les seues platges singulars, com la platja de la Marquesa o la de la Bassa d’Arena, o la inigualable Platja del Fangar, en una de les zones més singulars del Delta en el que perdre’s i desconnectar del món entre les seues dunes i sorrals. Es tracta de platges verges, úniques al territori català. Són platges quilomètriques, on l’espai de seguretat en aquesta situació de pandèmia està més que garantit. I és que el terme de Deltebre aglutina fins el 8,5% de les platges de Catalunya. La més llarga de tot Catalunya, i que compta amb bandera blava, és la de Riumar. Allà us espera una platja que no s’acaba mai, plena de tranquil·litat i integrada amb la natura, però, alhora, amb tots els serveis per gaudir en família.

 

Un espai de visita obligatòria també és la desembocadura de l’Ebre. I és que el riu que dona nom a aquestes terres es converteix en mar a Deltebre. Per a fer-ho, res millor que visitar un dels miradors més especials de la zona, el Zigurat o també conegut com la Torre de Babel. Està ubicat a la zona de Riumar, en un espai estratègic on es pot veure plenament la desembocadura del riu Ebre, l’illa de Buda i de Sant Antoni i la llacuna del Garxal.

I qui no vol fer-se la mítica fotografia amb el Far del Fangar? És segurament un dels símbols més representatius del Delta de l’Ebre. Ho trobareu a la platja del Fangar, a través d’un passeig formidable a la vora de les dunes fins arribar a aquest emblemàtic monument que protagonitzarà una de les jornades més especials viscudes a Deltebre.

Deltebre és un destí envoltat de paisatges naturals únics per descobrir, no només del Parc Natural del Delta de l’Ebre sinó també, de ben a prop, el  Parc Natural dels Ports, dues meravelles que ens fan connectar amb la natura més nostrada. Una terra on conviuen 343 espècies diferents d’aus i més de 500 espècies de vegetació, entre les quals destaquen les jonqueres, canyissars, lligaboscos de riu i el producte estrella del territori, l’arròs, que és qui marca el color del seu sòl. Primavera de color blava, estiu en verd, tardor en tons groguencs i hivern terròs. Màgia natural.

Reposar forces a Deltebre també és un plaer gràcies a la seva deliciosa gastronomia, una riquesa culinària que es caracteritza per la gran varietat de productes frescos, de proximitat i de gran qualitat com són l’ostró, l’anguila, el musclo, els canyuts, la tellerina, la carxofa o l’ànec del Delta. Menció a banda mereix la denominació d’origen protegit Arròs del Delta de l’Ebre, perfecte per cuinar els arrossos més saborosos que puguem imaginar i que es poden degustar en els restaurants de la zona, de diverses formes però sempre amb un sabor que és un plaer pels cinc sentits. La restauració de Detebre està distingida per treballar de forma acurada un producte que els seus cuiners valoren com el que és: únic.

Des de l’Ajuntament de Deltebre, al llarg de l’any, es programen diferents jornades gastronòmiques per tal de posar en valor el bo i millor de la cuina del Delta i per promocionar el producte i la cuina de qualitat. Aquestes jornades tenen el seu punt àlgid amb la celebració de Mescla, la mosta de Gastronomia, Paisatge i Turisme que va ser nomenada com a millor fira de les Terres de l’Ebre de l’any 2019 per part de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre.

A més, des de fa pocs anys Deltebre compta amb una pàgina web per facilitar que els visitants puguin trobar tota la informació necessària per tal de gaudir de la seua estada a Deltebre i al Delta de l’Ebre: https://atraccionatural.cat/

Els turistes poden organitzar el seu viatge fàcilment gràcies a les opcions d’allotjaments que ofereixen a la pestanya ‘Descansa’, els millors restaurants clicant a ‘Degusta’ o gaudint de les visites més completes a ‘Descobreix’. A més, proposen tres idees de visites singulars segons la quantitat de temps que es disposi: 24, 48 ó 72h, on no perdre detall de la màgia de Deltebre.

Comentarios
Multimedia Diari