Escorcoll a l´Ajuntament d´Amposta i l´Hospital Comarcal pel Cas Innova

L'operatiu va requerir informació de contractactacions relalitzades pel centre hospitalari i la fundiació Fussmont, gestionats tots dos per Sagessa

19 mayo 2017 22:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els registres per una de les ramificacions del cas Innova (peça número 4) van arribar ahir a Amposta. Es van realitzar a l'Ajuntament i l'Hospital Comarcal, centre de titularitat municipal i gestionat pel grup de serveis sanitaris Sagessa. Com la resta de les actuacions d'ahir, són fruit de la recerca sobre la possible comissió de delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de cabals públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals en el marc de la gestió de Sagessa.

Cap a les deu del matí van entrar els agents de la Guàrdia Civil a les instal·lacions hospitalàries acompanyant a la secretària judicial, que va requerir nombrosa documentació de contractes i factures tant a l'Hospital Comarcal com a la Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià (Fussmont), titular entre uns altres de la residència d'ancians municipal que també gestiona Sagessa.

Fonts properes al cas apunten que es podrien estar investigant presumptes contractacions irregulars de serveis. Part de la informació requerida seria sobre serveis de transport sanitari contractats sense concurs.

Es dóna el cas que una de les ramificacions del cas Innova a l'Ebre ja investiga la relació de l'empresa Ambulàncies Baix Ebre amb Sagessa.

El propietari d’Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado, ja va ser detingut i està imputat en una altra de les peces del cas Innova, la número 7, per presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències i delicte societari.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), que és president del Consell d'Administració de l'Hospital i de Fussmont, va tenir coneixement de l'operatiu policial pels mitjans.

Inicialment no va variar la seva agenda i es va traslladar a Tarragona per presentar la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta a la Diputació, al costat de Josep Poblet, però posteriorment sí que va estar present durant diverses hores en el registre i la petició judicial de documentació a la seu de l'Hospital.

A les nou de la nit, unes dotze hores després d'iniciar les diligències a la capital del Montsià, la Guàrdia Civil es va traslladar a l'Ajuntament per realitzar un altre registre. Allí la secretària municipal i un arxiver esperaven a la comitiva policial, a altra de regidors del govern de CiU.

L’escorcoll es va efectuar també en presència de l'alcalde, que va entrar a la seu consistorial per una porta lateral. Aquesta diligència va ser acordada per part del jutge a tenor de la informació aconseguida a l'hospital. La documentació requerida es referia a consells d'administració i el patronat de la fundació Fussmont. Els agents van abandonar l’ajuntament amb la informació passades les 12.30 de la matinada.

En el marc de les diligències policials de la denominada operació Curatio-Cirurgia també es va requerir informació a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol, en la Ribera d’Ebre.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari