Escullen Santes Creus per a un projecte mediambiental

El programa Libera apadrina els fons marins i la costa d’aquest espai de la Cala. És l’únic seleccionat de la demarcació de Tarragona

27 noviembre 2019 09:50 | Actualizado a 27 noviembre 2019 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte Libera ha apadrinat els fons marins i la costa del Cap de Santes Creus, a l’Ametlla de Mar.

Així, el projecte de l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus ha estat un dels sis apadrinats a Catalunya –l’únic a la demarcació de Tarragona– per part de Libera, una iniciativa impulsada per SEO/BirdLife i Ecoembes per tal de reduir la presència de residus al medi ambient.

Això permetrà que el grup d’estudis i comunicació ambiental Graëllsia, que té des de fa temps un acord de custòdia de l’indret amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, rebi finançament per tirar endavant un programa d’accions de conservació, divulgació i voluntariat en aquest Espai d’Interès Natural.

L’objectiu de la iniciativa és protegir aquest espai, promoure’l, però fer especialment una campanya de sensibilització.

El projecte d’apadrinament va començar el passat mes d’octubre i finalitzarà l’agost de l’any que ve. Durant aquests primers mesos es portaran a terme prospeccions de residus al fons marí de l’antiga piscifactoria i en algunes platges, així com un seguiment de l’estat de les praderies de posidònia. Com explica Eli Bonfill, coordinadora de custòdia marina de Graëllsia, es buscarà l’origen d’aquests residus al fons marí per poder desenvolupar de forma més concreta i efectiva les futures actuacions.

En aquest sentit, també es farà una campanya de sensibilització i divulgació a navegants i usuaris dels entorns de Santes Creus. Així, a més dels turistes de les platges d’aquest espai, també s’informarà al turisme de navegació recreativa.

A més a més, com ha informat l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar al Diari, durant la propera primavera es portaran a terme jornades d’educació ambiental a les platges de la costa sud, on es parlarà dels seus valors naturals i es duran a terme accions de neteja. Aquestes jornades aniran adreçades a diferents col·lectius, però s’incidirà especialment en l’àmbit educatiu. De cara a l’estiu vinent, amb l’augment d’usuaris de les platges, s’intensificarà la campanya de conscienciació en general.

Cal recordar que el fons marí de la Cala té un alt valor mediambiental, amb riquesa de posidònia.

Comentarios
Multimedia Diari