Esquerra Republicana proposa estudiar propostes per salver el delta de l'Ebre

Actualment en risc pels impactes del canvi climàtic i l'acció humana

02 marzo 2020 15:20 | Actualizado a 02 marzo 2020 16:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup parlamentari Esquerra Republicana (ERC) ha presentat a la Mesa del Congrés dels Diputats una proposta per crear una subcomissió de sis mesos de durada, dins la Comissió de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, per estudiar i elaborar propostes polítiques per protegir i salvar el delta de l'Ebre. 

El delta de l'Ebre, situat a Tarragona, és un dels enclavaments aquàtics de biodiversitat més importants d'Europa format fa més de 6.000 anys i que concentra 300 quilòmetres quadrats de cultiu d'arròs. Es tracta d'un enclavament on viuen més de 61.000 persones. 

No obstant això, segons argumenta la proposta, que han presentat els diputats Norma Pujol i Farré i el portaveu parlamentari d'ERC Gabriel Rufián, aquest entorn està "actualment en risc pels impactes del canvi climàtic i l'acció humana" i s'enfronta a un escenari de "desaparició" per factors naturals però també humans, com ara la falta d'aigua i sediments i l'augment accelerat del nivell del mar. 

D'acord amb la proposta del grup republicà, la subcomissió s'encarregaria d'avaluar i determinar l'estat actual del delta de l'Ebre i estudiar l'impacte del canvi climàtic i les seves conseqüències en la viabilitat futura d'aquest indret per promoure un diàleg entre la ciutadania i les administracions sobre la base de les evidències científiques. 

A més, aquesta subcomissió s'encarregaria de proposar mesures i recomanacions a curt, mitjà i llarg termini per desenvolupar una acció concertada de les administracions i els organismes competents per assegurar la sostenibilitat futura, mediambiental i humana del Delta de l'Ebre. 

En concret, planeja que els acords es puguin votar mitjançant una ponderació proporcional a la representació en la cambra i que cada grup parlamentari pugui designar fins a un màxim de quatre ponents per a la subcomissió. 

De la mateixa manera, proposa que cada grup parlamentari pugui recaptar en qualsevol moment els treballs de la subcomissió i la informació que estimi oportuna per complir-ne amb els objectius. 

La iniciativa estima una durada de sis mesos en els quals la subcomissió elevarà un informe a la Comissió per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic per aprovar-lo.  

Comentarios
Multimedia Diari