Esquerra Unida lliura a la Fiscalia un informe que vincula els terratrèmols amb el Castor

La formació demana anar fins el fons en la denúncia i "fer pagar als responsable polítics, del PSOE i del PP, i als empresaris i accionistes del projecte"

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha lliurat aquest dimarts a la Fiscalia de Castelló un nou informe de l'Institut Geològic Miner (IGME) que vincula els sismes amb el magatzem Castor, segons que ha informat la formació. Aquest lliurament coincideix amb la comunicació per part de la Fiscalia que denunciarà els responsables dels ministeris de Medi Ambient i Indústria així com Escal UGS per la concessió del projecte. EUPV ha manifestat la seva satisfacció per la decisió de la fiscalia i ha remarcat que es produeix després que Tormo fes entrega al maig de l'informe geològi elaborat per l'Institut Geogràfic i Miner, de desembre de 2013.

Aquest dimarts el diputat d'esquerres ha lliurat un nou informe de l'IGME, amb data de 14 de febrer de 2014, per contribuir a la denúncia que presenta davant el jutjat degà de Vinaròs. "Aquest informe confirma que els terratrèmols són conseqüència de l'activitat del Castor", ha explicat.

"És hora de desemmascarar els actors d'aquest robatori. Tot el que envolta al projecte Castor sembla que s'ha fet per garantir els beneficis de Florentino Pérez i els accionistes, a costa del medi ambient i de la seguretat de les persones", ha assenyalat Tormo.

El diputat ha afegit que li agradaria que la justícia "anés fins al fons i fes pagar als responsables polítics, del PSOE i del PP, i als empresaris i accionistes del projecte Castor, per portar endavant un projecte antisocial que ha posat en risc el medi ambient i a les poblacions pròximes, i que aquesta denúncia serveixi per desmantellar una infraestructura que mai hauria d'haver vist la llum".

Comentarios
Multimedia Diari