Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Estafa més de 60.000 euros a dues discapacitades mentals a Tortosa

La dona es feia passar per amiga de les víctimes per aprofitar-se de la seva vulnerabilitat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu dels Mossos. Cedida

Imatge d'arxiu dels Mossos. Cedida

Els Mossos d’esquadra van detenir el passat 16 de gener una dona de 32 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Tortosa com a presumpta autora d’un delicte d’estafa

La detinguda, hauria estafat en els últims cinc anys un total aproximat de 61.820 euros a una víctima i 1.500 euros a la filla d’aquest valent-se de la vulnerabilitat de les víctimes al patir ambdues discapacitats mentals, aprofitant la confiança que tenien dipositada en ella per la relació d'amistat que les unia i sota el pretext d'ajudar-les arran de dos deutes que havia adquirit una d’elles amb l'adquisició d'un vehicle i llibres.

Per a convèncer a les víctimes la detinguda va idear la figura d'una suposada advocada que s'encarregaria de gestionar els deutes amb els organismes reclamants. D’aquesta manera va aconseguir rebre de bona fe per part de les víctimes dues llibretes bancàries de les quals durant anys va estar realitzant disposicions en efectiu dels diversos rendiments del treball i prestacions que rebien.

La detinguda també va limitar la disposició de diners de les víctimes durant 5 anys a un total d'entre 15 i 30 euros setmanals amb els quals havien de fer front a totes les despeses familiars, deixant-les en una situació d'extrema necessitat i atemorint-les que si intentaven fer qualsevol consulta sobre l'estat dels comptes o realitzar un moviment bancari, un Jutge podria retirar la custòdia de la filla, aleshores menor d'edat, pel simple fet de ser discapacitada mental.

A dia d'avui els deutes per l'adquisició d'un vehicle i per la compra de llibres continuen vigents amb l'aplicació dels corresponents interessos afegits.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera de ser citada per l’autoritat judicial.

Temas

Comentarios

Lea También